11.07.2024.

12:54

Foto: printscreen

Sport

Albanci skandirali "ubij Srbina", a smeta im Kosovo je Srbija! Prete tužbama i advokatima

Popularni "lešinari“, navijači Borca iz Banjaluke, na sav glas su skandirali "Kosovo, Srbija“, što je bio povod da igrači Egnatije privremeno napuste teren. Žalili su se sudiji iz Poljske, pa je Danijel Stefanski prekinuo meč. Sedam minuta trajao je prekid, a Borac je nakon što je meč nastavljen slavio pobedu 1:0 pogotkom Damira Hrelje u 96. minutu. 

Predsednik Egnatije Agim Demrozi kuka posle utakmice kako je u Banjaluci povređeno njihovo nacionalno dostojanstvo i zapretio. Kaže da će se slučaj voditi na najvišoj sudskoj instanci. Podsećamo, Albanci su prvi počeli pre nekoliko nedelja, kada su na meču sa Hrvatima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj skandirali "ubij Srbina". To je Albancima bilo u redu. Predsednik Egnatije sad je zbog istine zapretio advokatima i tužbom.

- Tražili smo da se prekine utakmica, nije bilo minimalnih uslova za igru. Sramota je to što se dešavalo. Ovo ćemo rešavati na višim pravnim instancama, jer vređa naše nacionalno dostojanstvo. Nismo imali navijače, niti smo ikoga provocirali. Verujem da ćemo 17. jula napraviti veliki preokret - rekao je Demrozi, prenosi portal Koha.net.

Prvi čovek  Egnatije udario je i na sudiju.

- Bili smo iznenađeni i naravno uznemireni kada smo videli transparente na kojima je pisalo “Kosovo je srce Srbije”. Egnatia ima kosovske igrače i naravno da im ovo nije bilo lako. Suđenje je bilo skandal, nije mi bilo jasno kako je sudija delio dobio žute kartone. Gađali su tvrdim predmetima navijače koji su bili na klupi i vređali su nas tokom cele utakmice. U takvim uslovima je fudbal bio u drugom planu - rekao je prvi čovek kluba.

Podsećamo, Fudbalski savez Srbije tražio je oštre kazne zbog skandiranja "Ubij Srbina".  
Međutim, i dalje čekamo adekvatne kazne. Tokom takmičenja UEFA je kaznila FS Albanije sa 47.500 evra zbog incidenata na meču protiv Hrvatske i vređanja Srbije, 2500 evra zbog paljenja baklji, 20.000 evra zbog ulaska navijača na teren i sa 25.000 evra zbog provokativnih poruka. Fudbalski savez Hrvatske sa ukupno 28.000 evra zbog incidenata navijača na meču protiv Albanije.