11.07.2024.

14:19

Foto: Informer

Sport

Informer saznaje! Izvršni odbor FSS dao podršku Piksiju

On je danas u prepodnevnim časovima obavio razgovor sa predsednikom FSS Draganom Džajićem i predočeno mu je da će imati podršku od članova koji odlučuju o njegovoj sudbini, ali da će njegov status tek biti na dnevnom redu.

Odluka o tome da li ostaje ili ide najverovatnije će biti verifikovana na sutrašnjem Izvršnom odboru FSS. Iako ima podršku od članova Saveza, tek treba da podnese izveštaj vezan za debakl na Evropskom prvenstvu, nakon čega će se pristupiti glasanju. Sednica bi trebalo da bude održana sutra od 11 sati.

Informer

 

Prema rečima našeg izvora, selektoru se itekako zamera na rezultatima koji su ispod očekivanja, ali veće šanse su da dođe do velike rekonstrukcije tima, nego promene selektora.

- Stojković ima podršku Izvršnog odbora FSS, većina članova je za to da ostane, ali niko ne beži od činjenice da je Srbija na Evropskom prvenstvu odigrala ispod očekivanja. Ono što sledi je dostavljanje izveštaja i glasanje o poverenju selektoru. Zasad je bliže tome da se donese odluka o velikoj rekonstrukciji tima, nego o promeni selektora, ali... Nije isključeno ni da dođe do još jednog preokreta - ističe naš izvor.

Informer

 

Izvesno je da će u nedeljama koje slede biti velikih kadrovskih promena u Fudbalskom savezu Srbije, kao i u samoj reprezetnaciji. Ostavke su već podneli potpredsednici Branislav Nedimović i Branko Zečević. Možda već danas moglo bi da se glasa o poverenju generalnom sekretaru FSS Jovanu Šurbatoviću, ali svakako slede ogromni rezovi u Izvršnom odboru i Skupštini. 

Informer je prvi, odmah posle eliminacije "orlova" sa EP, pisao da nekoliko reprezentativaca neće želeti više da igraju za državni tim ako Piksi ostane selektor, ali sad je Stojković dobio odrešene ruke da eliminiše iz reprezentacije sve igače za koje smatra da nemaju kvalitet ili da je prošao njihov zenit.