12.07.2024.

00:10

Foto: EPAIMAGES

Sport

Pobedite bez drame i penala u poslednjem minutu! Kralj poželeo sreću Englezima u finalu!

Ekipi "Gordog Albiona" preostala je još jedna utakmica na šampionatu u Nemačkoj, ona najvažnija. Za trofej, za slavu, za prestiž.

Tim pod vođstvom Gareta Sautgejta će se u finalu ovog prestižnog takmičenja za titulu kontinentalnog prvaka suočiti sa Španijom, koja je svojim dosadašnjim nastupima na turniru pokazala izuzetnu klasu.

Tim povodom je kralj Čarls III je poželeo sreću reprezentaciji, i predočio fudbalerima da trijumfuju bez "čudesnih golova u poslednjim minutima".

- Moja supruga i ja pridružujemo se celoj našoj porodici i upućujemo vam najsrdačnije čestitke na plasmanu u finale Evropskog prvenstva, kao i najbolje želje za meč u nedelju. Pozivam vas da pobedite pre nego što se ukaže potreba za čudesnim golovima u poslednjem minutu ili još jednom dramom izvođenja penala - tada će, siguran sam, pritisak i puls cele zemlje značajno opasti! Srećno Engleskoj - napisao je Čarls III, objavljeno je na sajtu britanske kraljevske porodice.

Informer

 

Engleska je u finalu Evropskog prvenstva drugi put zaredom. Na prethodnom je u borbi za trofej igubila od Italije.

Da bi stigli do prve titule, Englezi će ovoga puta morati da sruše sjajnu Španiju, koja je do sada dobila svih šest utakmica.