11.07.2024.

20:48

Foto: EPA Images

Sport

Neviđeno u grčkom fudbalu! Suspendovan ceo tim Arisa

Svi fudbaleri koji su bili u protokolu meča, odigranom 25. maja, suspendovani su na dve utakmice zbog toga što su odbili da prime medalje tokom ceremonije proglašenja pobednika. Pojedini fudbaleri solunskog kluba moraće da odrade dodatne kazne i zbog drugih ispada na pomenutoj utakmci.

Tako je dodatnih pet mečeva suspenzije, ukupno sedam, zaradio ruski fudbaler Šapi Sulejmanov, zbog napada na francuskog sudiju Stefani Frapar, koja je delegirana da sudi finale grčkog Kupa.

"Zeleni" su u tom meču pobedili 1:0 i to golom u sedmom minutu nadoknade, a iz Arisa su za takav ishod okrivili Frapar zbog, kako su rekli, neujedančenog kriterijuma. Solunski tim je na kraju meč završio sa devetoricom, a Atinjani sa desetoricom igrača. Francuski arbitar je posle meča bila na udaru igrača i članova stručnog štaba Arisa pa je u pratnji policije morala da napusti teren. 

Na kraju, čak 21 igrač Arisa je suspendovan, s tim da je nekolicina njih napustila klub zbog isteka ugovora, te je ostalo njih 13 koji će propustiti prva dva meča u grčkom prvenstvu naredne sezone.

Prema ovoj kazni, samo šestorica igrača u aktuelnom sastavu Arisa imaju pravo nastupa u prva dva duela u novoj sezoni grčke Superlige, plus oni koji će u prelaznom roku pojačati ekipu iz Soluna.