12.07.2024.

07:00

Foto: profimedia

Sport

Sa EP direktno na "Old Traford"! Mladi Holanđanin pojačava Junajted

Kako je objavio poznati italijanski novinar Fabricio Romano, čelnici "crvenih đavola" i Bolonje su postigli dogovor oko transfera 23-godišnjeg holandskog reprezentativca.

Klub sa "Old Traforda" navodno neće aktivirati otkupnu klauzulu, već će za dolazak napadača platiti 42,5 miliona evra, ali uz bolje uslove plaćanja, tokom tri godine.

Zirkze bi danas trebalo da doputuje u Mančester na lekarske preglede, a ukoliko sve bude u redu on će potpisati petogodišnji ugovor sa engleskim velikanom, odnosno do juna 2029.

Ukoliko se transfer i ostvari, Zirkze će biti prvo pojačanje "đavola" u novoj sezoni. Talentovani Holanđanin je tokom juniorske karijere igrao za Ado den Hagu i Fejenord, potom je otišao u mladi tim minhenskog Bajerna. On je 2019. godine prekomandovan u prvi tim Bavaraca, ali je posle dve sezone poslat na pozajmice u Parmu i Anderleht. Zirkze je 2022. postao član Bolonje za koju je odigrao 58 utakmica i postigao 14 golova. 

On je bio član reprezentacije Holandije na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, a u dresu "lala" upisao je dva nastupa protiv Turske i Engleske.