12.07.2024.

13:15

Foto: Informer/Peđa Milosavljević

Sport

Izvršni odbor prihvatio pravilo! Dva bonusa u Superligi

Dugo je bilo polemike o tome hoće li ostati jedan bonus igrač po ekipi, kao i prošle sezone ili će pravilo biti promenjeno nedelju dana pre početka takmičenja, što nije po propisima. Na kraju je usvojena promena, uprkos kršenju pravila.

"Izvršni odbor FSS prihvatio je predlog Zajednice klubova Super i Prve lige Srbije da u sezoni 2024/25 svaki klub mora da ima dva bonus igrača u svojoj postavi", navodi se u saopštenju FSS-a. 

Informer

 

Prema saznanjima Informera, kada je ta tačka došla na red, bilo je dosta polemike i među članovima ovog tela. U prostorijama Saveza bili su predsednik Dragan Džajić, selektor Dragan Stojković Piksi i potpredsednika Sandra Sremčević. Ostali su se uključili putem konferencijske veze. Neki su se zalagali da bi trebalo da ostane na snazi pravilo iz prošle godine, ali kako je većina klubova bil za dva bonusa, prihvaćeno je ovo.

- Nije svima baš bilo po volji, ali usvojeno je pravilo o dva bonusa. Klubovi su mahom bili za to i Savez je želeo da im izađe u susret. U krajnjem slučaju, to je dobro za srpski fudbal - objasnio je naš izvor. 

Informer

 

Na kraju su verifikovane odluke o tome ko će da bude u kojoj komisiji, mada je to bio protokolarni deo posla. 

"Usvojene su Propozicije takmičenja za prvenstvo Super i Prve lige za takmičarsku sezonu 2024/25. Doneta je odluka o izboru članova Sudijske komisije Fudbalskog saveza Srbije koju će činiti predsednik Dejan Santrač i članovi Boško Jovanetić, Milan Jeremić, Branko Pavlović i Vladimir Nedeljković", navodi se u saopštenju.