12.07.2024.

16:01

Foto: Starsportphoto/reuters

Sport

Čuveni Rambo neće da ćuti, pa potkačio Piksija! Mi nemamo igru i ne znamo kako da je stvorimo! Gde su bekovi?!

Dejan Petković, čuveni srpski fudbaler koji je u Brazilu stekao slavu o kojoj mnogi mogu samo da sanjaju, smatra da Srbija u prethodnom periodu nije imala igru i da je to prva stvar koju selektor "orlova" mora da popravi.

- Znate kako, u Kataru smo imali problem zbog povreda, tako sam ja shvatio naš neprolazak dalje. Što se tiče Evropskog prvenstva u Nemačkoj, nismo imali taj problem, ali su bili drugi problemi. Za dve i po godine vođenja selektora naše reprezentacije, bilo je dosta promena i nema uigravanja tima. Najveći problem meni, kao bivšem igraču i treneru, je taj što mi nemamo igru. Ne mogu da je prepoznam na terenu. Neću ulaziti u neke ljutnje i opaske na stručnost selektora, ali u suštini nemamo igru i ne znamo je stvoriti. Primetio sam da se ekipa mnogo menjala tokom te tri utakmice. Imam dosta stručnih zamerki, ali ih neću upućivati. Kada malo sagledam sve informacije koje su mi dali, shvatam da je naš problem to što nismo uspostavili igru, nemamo stil, koncepciju nisam video. Ne znam, nisam razgovarao sa trenerom, ali u suštini, ne znam kakva nam je bila strategija i taktika, voleo bih da čujem od njih. Svakako, nismo se obrukali -  rekao je Dejan Petković gostujući na televiziji "K1".

Informer

Želeo je popularni Rambo da zaštiti reprezentativce, a posebno je istakao Strahinju Pavlovića i Andriju Živkovića.

- Odbrana je izgledala iscrpljeno, Pavlović je takođe bio sjajan, dao je sve od sebe. Andrija Živković je takođe dao maksimum, ali njegov kvalitet i način na koji smo igrali činili su ga potpuno beskorisnim. On nije bek koji zatvara non-stop, njegova pozicija je da stvara kreativnost. Odbrana je pokušavala da uradi sve što može, dok smo u veznom redu takođe pokušavali nešto da postignemo, ali sve je po meni bilo bez jasne ideje šta tačno treba da radimo - jasan je Petković.

Informer

Nekadašnji as Crvene zvezde i Real Madrida smatra da reprezentacija mora da se obnovi.

- Sa fudbalske strane nismo se obrukali, ali kao igrač, direktor, trener, voleo bih da smo pokazali neku igru. Igrači su hteli da igraju, ali ta naša igra nije postojala. Falila nam je eksplozivnost da bismo nešto mogli da napravimo. Potrebno je obnoviti reprezentaciju. Samardžić pokazuje veliki potencijal i vidim da traži igru. Naš problem nije u kvalitetu već u sinhronizaciji, uigranosti i stvaranju tima. Ne mogu da shvatim kako nemamo bekove. Ne možemo da improvizujemo. Trebalo bi dovesti najboljeg srpskog beka kojeg imamo, umesto što na toj poziciji igraju vezni igrači - zaključio je Dejan Petković.