13.07.2024.

09:47

Foto: EPA Images

Sport

Kek: Srbija je strašna ekipa, ali je kočila činjenica što je posle mnogo godina na otišla na EURO!

"Zmajčeki" su u grupnoj fazi kontinentalnog šampionata odigrali tri nerešena meča, protiv Danske, Srbije i Engleske. Kada su u drugom kolu remizirali sa "orlovima" (1:1), ispostavilo se da su ostavili našu reprezentaciju bez bodova koji bi verovatno garantovali prolazak u narednu fazu.

Selektor ekipe koja je u osmini finala nakon penala poražena od Portugalije, u razgovoru za hrvatski "Index" sumirao je utiske sa EP, ali se dotakao i nastupa Srbije i Hrvatske.

- Srbija se posle mnogo godina plasirala na Evropsko prvenstvo i mislim da ih je sama ta činjenica malo kočila. Strašna su ekipa jer imaju jako puno dobrih igrača koji igraju u najboljim klubovima. No, iskreno, nisam hteo ni stigao da se puno bavim drugima. Gledao sam samo nas, jer nekad te silne analize protivnika ne znače ništa ako jedna lopta ode par centimetara u krivu stranu - istakao je Kek. 

Informer

Reprezentacija Srbije

Slovenački stručnjak bio je opširniji u analizi selekcije Hrvatske, koja posle dugo vremena nije uspela da prođe grupu na prestižnom takmičenju. 

- Naravno da su ljudi razočarani, ali činjenica je da se sve svelo na nekoliko trenutaka i dva gola u poslednjim sekundama. S jedne strane, svakako je neuspeh kada Hrvatska ne prođe grupu. Lično bih sigurno bio razočaran da mi se to desilo sa Hrvatskom. Ali, da dovodim u pitanje nešto ili nekoga posle svih ovih uspeha poslednjih godina… Hajde, molim te. Da bar imam takve probleme. Pa tu ima još vrhunskih mladih igrača čije vreme dolazi, a sve se ispostavlja kao neka tragedija - istakao je selektor Slovenije.

Kako kaže, "kockasti" ovoga puta nisu imali dovoljno sreće na Evropskom prvenstvu. 

- Realno je bilo očekivati da će vam sreća okrenuti leđa, a Hrvatska nije imala sreće na ovom turniru. Možda je ta prijateljska utakmica u Portugalu bila veći problem nego što iko želi da prizna, ali tu bih stao. Nije fer da ja previše komentarišem sa pozicije slovenačkog selektora - podvukao je Kek.