13.07.2024.

15:43

Foto: Reuters

Sport

Bijelsa udario po Amerima! Jazbina lažova, kad ih dirnete plaču i nameste vam FBI...

Selektor Urugvaja bio je besan zbog incidenta koji je obeležio polufinale Kupa Amerike u kojem je njegova selekcija poražena od Kolumbije (1:0) na turniru čiji je domaćin i organizator SAD. Naime, porodice urugvajskih reprezentativaca, koje su bile smeštene zajedno na tribinama, napala je grupa kolumbijskih navijača, pa su i fudbaleri Urusa uskočili da brane najmilije i ušli u fizički obračun.
 


Uoči utakmice "nebeskoplavih" i Kanade u borbi za treće mesto na Kupu Amerike Bijelsa je upitan da li se plaši suspenzije i žestokih kaznih za sebe i svoje igrače. To pitanje izazvalo je pravu lavinu koja je pokuljala iz iskusnog stručnjaka.


- Mi smo u SAD, a to je, pod navodnicima, zemlja bezbednosti! Kakve bezbednosti!? Pitate me da li se plašim sankcija? Kako ću da se plašim sankcije kad bi u normalnom svetu bilo nemoguće da se one dese! Ono što bi trebalo da me pitate, ako imate minimalnu količinu empatije, jeste da li su igrači dobili izvinjenje od onih koji su odgovorni za brigu o svakom pojedinačnom gledaocu. Jedina stvar koju mogu da vam kažem je da su igrači reagovali kao i svako drugo ljudsko biće! Ako vidite da je važa žena, ili vaša majka, ili dete, napadnuto, šta biste vi uradili? Pitali biste da li će kazniti ljude koji su se branili? - grmeo je Bijelsa.

Informer


On je gotovo bez pauze nastavio da bljuje vatru na račun SAD kao organizatora takmičenja i to ne samo zbog bezbednosti, već i zbog terena za koje tvrdi da su u očajnom stanju. Slično je rekao i selektor Argentine Lionel Skaloni.


- Ova zemlja je jazbina lažljivaca... Sve što su do sad izgovorili bile su laži! Oni naprave prave konferencije za štampu i kažu: "Tereni su savršeni, tereni za trening su savršeni". Imam sve fotografije koje pokazuju da su sve to laži. Sad sam već rekao sve što sam obećao čelnicima našeg saveza da neću reći. Međutim, ovo je sve toliko smešno i žalosno. Ispada da najbolji fudbaleri sveta poput Vinisijusa i Mesija ne vide dobro. Pokušaće i Skalonija da ućutkaju. Zamislite, oni kažu da je to optička iluzija, to kažu na konfereciji, to je slika koju šalju u javnost... A mi na terenu vidimo da je podloga katastrofalna - rekao je Bijelsa.

Informer


Konačno, trener poznat po oštrom jeziku udario je Amere tamo gde će ih najviše zaboleti.


- Šta ja da očekujem posle sveta?! Podsetiću vas da su SAD onog momenta kad su osetile da su ugroženi njegovi interesi organizovali aferu "FIFA gejt" 2015. godine koja je dovela do smene predsednika FIFA Sepa Blatera. Dakle, direktno se umešao Ef-Bi-Aj (FBI) i uradio šta je uradio. Tako će biti i sada, jer nam se bliži Svetsko prvenstvo koje će organizovati SAD. Slušaćemo narednih dana da je ovo bilo fantastična žurka, odlično organizovan takmičarski turnir i da se nema šta zameriti - poručio je Bijelsa.