14.07.2024.

09:02

Foto: Foto: Pedja Milosavljević, Zoran Sinko

Sport

Piksi nije iskren! Ivanović za Informer: Ne verujem mu ni u priču o rezovima u timu

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Dragan Stojković Piksi, juče je pred članovima Izvršnog odbora FSS izneo izveštaj o neuspehu naše selekcije na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj. Kormilar "orlova" detaljno je objasnio šta se sve dešavalo u proteklih mesec i po dana, kako u prijateljskim mečevima sa Austrijom i Švedskom, tako i u duelima sa Engleskom, Slovenijom i Danskom. Nakon razmatranja, Izvršni odbor je izglasao poverenje selektoru i kako stvari stoje, on će ostati na čelu naše reprezentacije. 

Član stručne komisije FSS, Mihailo Ivanović, kaže da mu se Piksijevo obrazloženje fijaska u Nemačkoj nimalo ne dopada.

- Nisam oduševljen Piksijevim izveštajem, to je nešto slično kao kada je komentarisao utakmice nakon prvenstva. Sve je korektno, ali mislim da nije bio iskren prilikom pisanja izveštaja koji je predao Izvršnom odboru - započeo je Ivanović.
 

Informer

Dragan Stojković Piksi


Ivanović je naglasio da je podržao selektora isključivo zbog svoje uloge kao člana stručnog odbora Fudbalskog saveza Srbije. 

- Bio sam za njega da ostane na toj funkciji i da nastavi da radi svoj posao, isključivo iz razloga što sam član stručnog odbora Fudbalskog saveza Srbije  - dodao je bivši trener Voždovca.

Konačnu reč o Piksiju nakon katastrofalnog rezultata u Nemačkoj dao je Izvršni odbor FSS, ali je prosto neverovatno da niko nije konsultovao Stručni odbor. I onda se postavlja pitanje čemu Stručni odbor uopšte služi.

- Iskreno, mene niko ni za šta nije pitao. Niko se nije konsultovao ni sa ostalim članovima Stručnog odbora. Bar mi oni nisu nagovestili da su pitani i konsultovani na tu temu. Na kraju krajeva, oni iz Izvršnog odbora i nisu u obavezi da nas pitaju i poslušaju bilo šta u vezi sa tim, to je postao drugih sektora - objasnio je Ivanović.
 

Informer

Reprezentacija Srbije


Kako je Izvršni odbor FSS dao punu podršku i poverenje selektoru u ispunjavanju narednih ciljeva sa reprezentacijom, to znači da bi moglo doći i do izvesne promene fudbalskog kadra i podmlađivanja ekipe o kojoj se spekuliše u danima za nama.

Štaviše, Piksi je u izlaganju pred IO nagovestio ozbiljne rezove u nacionalnom timu.

- Ne mislim da će Piksi da napravi neke velike i drastične promene. On je to rekao kako bi smirio trenutnu situaciju - poručio je Ivanović.

Ivanović ne deli mišljenje da treba napraviti značajne promene u našem nacionalnom timu kako bi se postigli bolji rezultati. Umesto toga, on veruje da su igrači poput Aleksandra Mitrovića, braće Milinković-Savić i drugih u najboljim fudbalskim godinama, te da su ključni za tim, uprkos spekulacijama o njihovom mogućem otpisu.

- Kada je reč o našoj reprezentaciji, nema tu mnogo starijih igrača koji bi nakon takmičenja u Nemačkoj mogli da se pozdrave sa nacionalnim timom. Tadić jeste najiskusniji od svih, ali definitivno je da su ostali fudbaleri u naboljim igračkim godiama. Sumnjam da će bilo koga da otpiše od njih, jer su oni glavne karike našeg tima - zaključio je Ivanović u razgovoru za naš portal.