13.07.2024.

16:47

Foto: EPA Images

Sport

Škoti Špancima: Englezi prljaju vaše plaže i piju vaše pivo! Vreme je za osvetu

Netrpeljivost između Škota i Engleza je opšte poznata. Tokom celog šampionata, Škotski navijači podržavali su protivnike Engleza, uključujući i Srbiju. Međutim, izabranici Gereta Sautgejta, iz meča u meč, iz runde u Rundu, išli su dalje i dokotrljali su se nekako do finala.

Informer

Mnogi su ih potcenjivali, govorili da igraju dosadno i da nikog nisu nadigrali, ali sada ih jedan korak deli od krova Evrope. Tamo će ih sačekati najteži protivnik, Španija, koja je po oceni stručnjaka i navijača, pokazala najviše od svih. 

Škotski list "Nacional", koji se inače zalaže na nezavisnu Škotsku, napravo je vrlo duhovitu naslovnu stranu. Na njoj je prikazan fudbaler Rodri koji umesto lopte nabija starijeg gospodina, navijača Engleske. Poruka je jasno napisana.

"Svakog leta Englezi pune vaše plaže i popiju svo vaše pivo. Unište sva mesta na koja kroče. Jedu prženu hranu po ceo dan, uprkos vašoj divnoj hrani. Uvlače se u vaše gradove i koriste vaše javne usluge. Ne trude se ni da nauče jezik. I sada, Nacional kaže - vreme je za osvetu" piše na naslovnoj strani pomenutog lista. 

Informer

Zatim kao da mole zaključuju.

- Naša poruka Špancima je: sačuvajte nas od pobede Engleske. U protivnom, zauvek ćemo slušati o tome - zaključuje "Nacional". 

Meč će biti odigran sutra veče od 21.00 čas u Berlinu. Španija je već tri puta osvajala ovo takmičenje, a Engleska nikad. Ovo bi joj bilo premijerno.