13.07.2024.

18:50

Foto: profimedia

Sport

Pikado, bilijar i golf! Evo u čemu je tajna engleskog uspeha! (VIDEO)

O tome svedoči i priča iz baze engleskog nacionalnog tima. Ekspedicija "Gordog Albiona" smeštena je u zamku Blankenhajm iz 12. veka, koji se nalazi u oblasti Severna Rajna - Vestfalija. Ekipa tu ima svoj mir i u potpunosti je izolovana od navijača i medijskog pritiska, pa bez ometanja može da se priprema za najvažniji meč ove generacije fudbalera.

Informer

Reprezentativcima su na raspolaganju brojne mogućnosti za zabavu u slobodno vreme, kao i vrhunski uslovi za rad i trening. U sklopu kompleksa Blankenhajm nalaze se dva fudbalska terena, dok u pauzi između profesionalnih obaveza igrači mogu da odaberu kako će se zabaviti. Na raspolaganju im je golf teren, bilijar, stoni fudbal, kao i kompjuterske igrice među kojima je najčešći izbor naravno najpoznatija fudbalska simulacija – FIFA!

Informer

Interesantno, od svih dostupnih vidova zabave, igračima je najomiljeniji izbor pikado! Još na Mundijalu u Rusiji 2018. godine uvedena je tradicija da se reprezentativci nadmeću u pikadu sa novinarima koji prate nacionalni tim, a vodi se i tabela učinka svih igrača. Najuspešniji među reprezentativcima jeste Kobi Mainu, a odličnim učinkom mogu se pohvaliti i Džerod Bouen i Hari Kejn.

Engleski mediji izveštavaju o velikom rivalitetu između Fila Fodena i Eberečija Ezea. Prvotimac Mančester sitija naglašava da je napadač Kristal palasa njegova omiljena žrtva.

- Odigrali smo mnogo partija i što ga više pobeđujem, to je kod njega veća želja za revanšom. Još uvek me nije pobedio i na to sam ponosan - istakao je najbolji fudbaler Premijer lige u minuloij sezoni.

Ostaje da vidimo da li će sjajna atmosfera biti dovljna Englezima da u nedelju dođu do prve titule prvaka Evrope u istoriji.