14.07.2024.

06:40

Foto: EPA-EFE/GERRY PENNY

Sport

Na današnji dan: Nemica bacila na kolena veliku Serenu Vilijams i podigla trofej na Vimbldonu!

Teniserka iz Bremena pamtiće taj Vimbldon ceo život. Reč je stvarno o briljantom perforamsnu, a to pokazuje da je tokom celog takmičenja izgubila samo jedan set. 

Briljirala je Nemica na terenu, protivnice su redom gubila,  a onaj fantastičnom igrom zabaljala ljubitelje belog sporta.

U finalu je je čekala uvek nezgodna Serena Vilijams koja ju je na istom turnir pre dve godine porazila u finalu rezultatom 7:5, 6:3.

Ipak, sada je situacija bila drugačija, došla je Anđelik motivisan da se osveti protivnici, videlo se koliko joj je bilo stalo do trofeja.

Bolja je bila Nemica u svakom pogledu, oba seta je dobila rezulatom 6:3, 6:3, a na Sereni je ostalo samo česita novoj šampionki.

Kerber je postala tako postala prva Nemica koja je osvojila Vimbldon još 1996. godine kada je to pošlo za rukom Štefi Graf.

To je bio njen treći grend slem trofej, pošto je 2016. godine osvojila Australijan Open i  Ju-Es Open. Iste godine je osvojila srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Ukupno je osvojila 14 turnira.