14.07.2024.

07:29

Foto: profimedia

Sport

Drama na Kupu Amerike! Suarez heroj, Urugvaj sa penala do medalje (VIDEO)

Sjajna uvertira za veliko finale Kupa Amerika između Kolumbije i Argentine! Vodila je Kanada 2:1 sve do drugog minuta nadoknade, a onda je na scenu stupio rezervista Luis Suares i pogodio za 2:2 i penal seriju. Urugvajci su bili koncentrisaniji od rivala s 11 metara, na kraju slavili sa 4:3 i stigli do bronzane medalje. 

Urugvajci su poveli u osmom minutu kada je Rodrigo Bentankur bio najspretniji u kaznenom prostoru. Nisu navijači dugo čekali na novo uzbuđene, jer su Kanađani u 22. minutu preko Ismaela Konea poravnali rezultat na 1:1.  Već u narednom napadu Pelistri je pogodio za novo vođstvo Urugvaja, ali je pogodak poništen zbog ofsajda. U drugom delu utamice nije bilo mnogo uzbuđenja i promene rezultata do 80. minuta. 

Džonatan Dejvid je posle odbitka doneo potpuni preokret Kanađanima i prednost od 2:1. Delovalo je da će medalja u ruke Kanađana ali tako nije mislio legendarni Luis Suarez. U drugom minutu sudijske nadoknade uspeo je da postigne gol za 2:2. Na kraju je odluka pala posle penala. Presudne uloge imali su golman Serđo Ročet odbranom i Alfonso Dejvis koji je pogodio prečku za kraj i konačnih 4:3 za Urugvaj. Prvo je Ročet odbranio penal Ismaelu Koneu u trećoj seriji, a onda je Dejvis pogodio  prečku iz penala. 

Informer

Poslednji meč na Kupu Amerike odigraće Argentina i Kolumbija dva časa posle ponoći, kada će se odlučiti osvajač ovog turnira.