14.07.2024.

07:59

Foto: EPA Images

Sport

Uzbuđenje raste, danas je finale EURA! Evo gde i kada možete da gledate meč Španija - Engleska

Direktan prenos ovog duela možete pratiti putem RTS 1, kao i putem Arena sport 1 Premium kanala. Naravno, meč možete pratiti i putem našeg portala u tekstualnom prenosu.

Kladionice favorizuju "crvenu furiju" sa kvotom 2,6. Procena da će se meč okončati bez pobednika iznosi 2,9, dok je kvota na selekciju "tri lava" 3,6.

Španija juri  četvrtu titulu kako bi izjednačila rekord Nemačke. Osvajala je titule 1964, 2008. i 2012. godine Engleska će pokušati da osvoji prvi veliki trofej otkako je osvojila Svetsko prvenstvo 1966. godine. Osvajanjem titule, Španija bi nastavila period uspeha na međunarodnoj sceni, posle osvajanja Lige nacija prošlog juna i titule svetskog prvaka koju je osvojila ženska reprezentacija prošlog avgusta.

Informer

Španija je poslednji put igrala u finalu velikog takmičenja 2012. godine, kada je u finalu Evropskog prvenstva pobedila Italiju 4:0. Engleska je na prethodnom Evropskom prvenstvu 2021. godine igrala u finalu protiv Italije i izgubila posle jedanaesteraca od Italije 3:5.

Informer

Španije je sve u Nemačkoj oduševila lepom, napadačkom, brzom igrom, pa je pobedila u svih šest utakmica do finala, što nije uspelo nikome pre. U grupi je bez problema završila posao sa Hrvatskom (3:0), Italijom (1:0) i Albanijom (1:0), u nokaut fazi je pobeđivala redom  Gruziju (4:1), Nemačku (2:1) i Francusku (2:1). Engleska se s druge strane mučila. Grupu je prošla sa samo dva postignuta gola, odigrala je sa Srbijom 1:0, Danskom 1:1 i Slovenijom 0:0. Činilo se da će ispasti već u prvoj rundi nokaut faze jer Slovačka je vodila sve do petog minute sudijske nadoknade, kada je Belingem izjednačio, a onda je u produžecima došla do pobede 2:1. Švajcarska je pala nakon penala pošto je bilo 1:1, a onda i Holandija sa 2:1 posle preokreta