14.07.2024.

12:33

Foto: EPAIMAGES

Sport

Jirgen Klop se vratio u Liverpul! Ovo su svi priželjkivali da čuju!

Iskusnog Nemca je na klupi premijerligaškog kluba nasledio Holanđanin Arne Slot. Iako se mesecima unazad spekulisalo da će Klop preuzeti čelo nekog od vodećih klubova iz lige petice, to se još uvek nije desilo.

Njemu su čelnici kluba koji je minulu sezonu završio kao trećeplasirani na tabeli engleskog prvenstva, ponudili poziciju ambasadora humanitarne fondacije, a on se rado odazvao tom pozivu. 

"Fondacija Liverpul radi neverovatan posao u zajednici, kako u regiji Liverpula, tako i okolo. Zaista sam ponosan što ću nastaviti rad sa njima i što sam imenovan za prvog počasnog ambasadora fondacije. Radujem se svemu i viedećemo šta možemo da uradimo sada kada imam više vremena", poručio je Jirgen Klop.

Vest o tome da će nemački stručnjak ponovo sarađivati sa klubom sa "Enfilda", stigla je dan pošto je on zvanično odbio da postane selektor Sjedinjenih Američkih Država.

On je naglasio da nije zainteresovan da nasledi američkog stratega Grega Berhaltera na kormilu pomenute reprezentacije, jer planira da neko vreme odmara od fudbala.