14.07.2024.

10:55

Foto: Shutterstock/Starsportphoto

Sport

Vlahović i Milinković Savić su najgori! Marka je rekla svoje

Prestižni list pravio je u formaciji 4-3-3 tim igrača koji je najviše podbacio na kontinentalnom šampionatu. Kao kriterijum gledalo se od kojih reprezentacija se mnogo očekivalo, ali su podbacile, kao i za koje pojedince pre početka takmičenja se verovalo da će imati veliki doprinos, a nisu ga imali.

Informer

Vezista Al Hilala Milinković Savić našao se na listi, kao i napadač Juventusa Vlahović. Mnogo više se očekivalo od najvećih srpskih zvezda, a nisu pokazale baš ništa. Sergej je na terenu proveo 119 minuta i nije dao gol niti je imao asistenciju. Vlahović je na tri utakmice u igri bio 177 minuta, ali takođe bez konkretnog učinka. 

Uz Srbiju, jedna reprezentacija koja je za ovaj neslavni tim dala dvojicu igrača je Italija. Iz njenih redova, mesto u najgorih 11 zauzeli su Đovani di Lorenco i Đanluka Manćini. Najveća zvezda na ovoj listi je Portugalac Kristijano Ronaldo. Fudbaler, kojem je ovo bilo šest Evropsko prvenstvo, nije dao nijedan gol, što mu se premijerno desilo na kontinentalnom takmičenju. 

Informer

 

Formaciju su dopunili: Oleksandr Zinčenko iz Ukrajine, Andres Kristensen iz Danske, Dominik Soboslaj iz Mađarske, zatim iz Škotske Skot Mekgin. U napadu je, uz Vlahovića i Ronalda mesto zauzeo Belgijanac Romelu Lukaku.