14.07.2024.

13:29

Foto: AP/Photo

Sport

Selektor Španije jasan: Večeras nema favorita, izjednačeni smo! Nećemo imati šansu za pobedu ako ne budemo na istom nivou!

Fudbalske reprezentacije Španije i Engleske odigraće večeras (21.00, RTS 1, Arena premijum 1) finalnu utakmicu Evropskog prvenstva.

Španci će imati priliku da dođu do četvrte kontinentalne krune čime bi postali najuspešnija selekcija u istoriji ovog prestižnog takmičenja, dok bi s druge strane višedecenijski san Engleza o osvajanju prve evropske titule konačno bio ostvaren.

Iskusni stručnjak na klupi španske selekcije, Luis de la Fuente, istakao je da njegovi izabranici u finalu moraju biti na nivou na kojem su bili do sada, jer su vredno radili kako bi stigli do same završnice kontinentalnog šampionata. 

- Mnogo smo radili da budemo bolji. Pokušaćemo da se nametnemo tako što ćemo igrati naš stil. Imaćemo dobrog protivnika ispred sebe, ali naša tendencija je očigledna. Pokušaćemo da igramo u skladu sa našim mogućnostima - izjavio je De la Fuente na konferenciji za medije uoči meča.

Informer

Detalj sa meča Španija - Francuska

Bivši trener Atletik Bilbaa je poručio da je veoma ponosan na svoju ekipu, te da na večerašnjem susretu neće biti favorita jer su šanse za evropski tron potpuno izjednačene. 

- Smireni smo, znamo da nema favorita, vrlo je izjednačeno. Nećemo imati šansu za pobedu, ako ne budemo na nivou koji smo do sad pokazali. Ponosan sam što vidim proces koji smo sledili da bismo došli ovde. Niko ovim igračima nije dao ništa besplatno i imamo pravo da budemo vrlo ponosni -  zaključio je De la Fuente.