14.07.2024.

16:20

Foto: EPA Images

Sport

Hari Kejn: Biće velika bitka protiv Španije, nadam se da ćemo usrećiti navijače!

Fudbalske reprezentacije Španije i Engleske odigraće večeras (21.00, RTS 1, Arena premijum 1) finalnu utakmicu Evropskog prvenstva. Španci će imati priliku da dođu do četvrte kontinentalne krune, dok bi s druge strane višedecenijski san Engleza o osvajanju prve evropske titule konačno bio ostvaren.

Engleski reprezentativac koji brani boje Bajerna iz Minhena, ne skriva da za svojih 30 godina nije osvojio nijedan trofej, ali se nada da je ovo idealna prilika kako bi se to prokletstvo konačno prekinulo. 

- Nije tajna da nisam osvojio timski trofej, ali iz godine u godinu ste sve motivisaniji da to promenite. Imam priliku da osvojim jedan od najvećih trofeja i upišem se u istoriju sa svojom zemljom, naročito jer sam ponosni Englez. Nema sumnje da je to posebna noć u mojoj karijeri. Potrebno je mnogo rada do tog trenutka, ali sam odlučan da nedeljna noć bude posebna - poručio je Kejn.

Informer

Hari Kejn

Iskusni golgeter smatra da je ovoga puta sudbina umešala prste, i da očekuje jednu veoma tešku utakmicu, kakva i dolikuje ovom prestižnom takmičenju. 

- U jednoj fudbalskoj utakmici može svašta da se desi. Prošli smo kroz dosta toga, vraćali se i podređene pozicije. To budi veliku veru. Biće teško, ipak se radi finalu Evropskog prvenstva. Ništa lako ne očekujemo u finalu - dodao je Kejn. 

Kapiten "Gordog Albiona" naglasio je da ga ne remeti činjenica što reprezentacija Engleske nema veliku titulu još od 1966. godine, kada je kao domaćin Svetskog kupa savladala selekciju Nemačke. 

- Trudim se da ne mislim o tome. Znam koliko bi to značilo svima u zemlji da pobedimo u finalu. Imamo to negde u glavi, ali koristimo ga kao motivaciju. Teško je ograditi se, ovde smo, nalazimo se u nekom našem balonu. Vidite navijače i video snimke kad dođete na utakmice, ali teško je reći šta se dešava sada u Engleskoj, siguran sam da je sjajno biti deo toga. Izuzetno sam uzbuđen zbog prilike da usrećimo ljude, uključujući i sebe, biće to velika bitka. Bili smo fantastični na mnogo turnira, ali sada je vreme da se iskoristi prilika - zaključio je Kejn.