14.07.2024.

18:18

Foto: EPA Images

Sport

Gvardiola želi zemljaka! Španac zamena za De Brujnea!?

Blista Dani Olmo na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj gde je svojim golovima i asistencijama dao ogroman doprinos na putu ka plasmanu Španije u veliko finale. Njegove odlične partije u dresu "crvene furije" naravno nisu prošle nezapaženo, a najveći favorit da osigura njegov potpis jeste Mančester siti!

Informer

Menadžer "građana" Pep Gvardiola upravo u bivšem fudbaleru zagrebačkog Dinama vidi idealnu zamenu za Kevina De Brujnea, koji bi mogao da se preseli u Saudijsku Arabiju. Poznati italijanski novinar Fabricio Romano navodi da bi čitav posao mogao da bude obavljen u prvim danima nakon finala Evropskog prvenstva. Naime, otkupna klauzula u ugovoru koji Španac ima sa Lajpcigom iznosi 60 miliona evra, ali samo do 20. jula! Posle tog datuma nemački klub ima pravo da poveća cenu što će svakako učiniti ukoliko se ukaže prilika.

Zbog toga, Gvardiola ne želi ništa da prepusti slučaju i očekuje se da će čelnici šampiona Engleske već početkom sledeće sedmice stupiti u kontakt sa Olmom kako bi dogovorili lične uslove. Kada to bude učinjeno, preostaje samo da bogati Arapi na račun bundesligaša uplate 60 miliona evra i Lajpcig u tom slučaju neće imati način kako da zadrži sjajnog ofanzivnog vezistu.

Informer

Dani Olmo je ponikao u čuvenoj Barsinoj "La Masiji" iz koje se sa 16 godina preselio na Maksimir. Posle šest godina koliko je proveo u Zagrebu, prešao je u Lajpcig 2020. godine. Za reprezentaciju Španije odigrao je 38 mečeva i postigao 11 golova.