14.07.2024.

23:16

Foto: EPAIMAGES

Sport

Totalna dominacija! Španci bez poraza do rekorda na Evropskim prvenstvima!

Evropsko prvenstvo u Nemačkoj zvanično je završeno pobedom Španije nad Engleskom u velikom finalu. "Furija" je, mora se priznati, potpuno zasluženo došla do titule pošto je tokom čitavog turnira dominirala. Četa Luisa de la Fuentea igrala je atomski fudbal, oduševila svet i pokupila simpatije neutralnih navijača. 

Titulom u Nemačkoj, Španija se osamila na vrhu liste najtrofejnijih reprezentacija kada govorimo o Evropskim prvenstvima. "Furija" je po četvrti put šampion kontinenta, prvi trofej osvojen je 1964. godine, potom 2008. i 2012. godine. 

Iza Španije ostali su Nemci koji su tri puta bili šampioni Evrope, dva puta su trofej dizali Francuzi i Italijani, dok su po jednom titulu osvajali - Rusija, Češka, Porotugal, Slovačka, Holandija, Danska i Grčka. 

Informer

 

I to nije jedino čudo koje su Španci napravili. Naime, četa Luisa de la Fuentea do titule je došla sa osam pobeda! U grupi je "furija" savladala Hrvatsku, Albaniju i Hrvatsku. U osmini finala je pala Gruzija, potom Nemačka, u polufinalu Francuska i za kraj Engleska. 

Najviše muka Španija je imala u četvrtfinalu protiv Nemačke, a taj meč rešen je tek nakon produžetaka.