15.07.2024.

08:32

Foto: tanjug/ap

Sport

Sautgejt najavio ostavku, sad se pravi lud! Nije pravi trenutak

"Gordi Albion" je ostao bez trofeja, a Sautgejt je pre početak takmičenja u Nemačkoj nagovestio da će verovatno napustiti funkciju selektora ako Englezi ne osvoje titulu. Međutim, sad se pravi lud, deluje da se predomislio.

- Mislim da sada nije pravi trenutak. Moram da razgovaram sa pravim ljudima, da dam sebi malo vremena. Mi smo prošli u još jedno finale, to je bila velika privilegija. Engleska sada ima ogromno iskustvo koje će preneti na Mundijal 2026. Treba da se radujemo tome, ali znam da to sada neće biti uteha - rekao je Sautgejt posle utakmice.

Informer

Sve je zanimalo zašto je ranije iz igre izveo Harija Kejna.

- Fizički mu je bilo teško. Krenuo je turnir sa malo utakmica i nije dostigao nivo kojem smo se nadali. Utakmice su zahtevne, mislili smo da će Olijeva svežina da nam omogući da pritisnemo bolje. Mislim da su izmene donele ono što smo od njih tražili.

Otvoreno je priznao šta je nedostajalo njegovoj ekipi u finalu. 

- Takmičili smo se do samog kraja. Mislim da nismo dovoljno dobro držali loptu u posedu. Dobro smo se branili, ali kada osvojite loptu morate da se oslobodite pritiska. Nismo bili u stanju to da uradimo. Imali smo veliku šansu za izjednačenje. Mislim da su bili najbolji tim na turniru.  Žao mi je zbog svega, igrači su bili neverovatni, tako sam ponosan.