15.07.2024.

12:10

Foto: printscreen

Sport

Biće masakr, ne dajte Amerikancima Mundijal! Planeta zgrožena, ljudi vrištali, gazili jedni druge... (VIDEO)

Kup Amerike je Amerikancima bio proba za Mundijal i nisu položili test. Argentinci su posle horor uvertire sa 1:0 pobedili Kolumbiju i osvojili trofej. Međutim, ono što se dešavalo pre utakmice sazenilo je fudbal i fudbalere, pa se svako pametan pita šta nas sve tek čeka na Mundijalu.

Početak finalne utakmice kasnio je skoro sat i po zbog haosa koji su napravili navijači. Više od 30.000 Argentinaca i Kolumbijaca ostalo je ispred stadiona "Hard Rok" bez karata. To naravno nije značilo da će da se okrenu i odu kući nego su na sve načine pokušali da uđu na stadion koji prima 65.000 gledalaca, dok je za utakmice američkog fudbala kapacitet 80.000 mesta.

Informer

Koliki je fanatizam navijača, pokazuju i snimci na društvenim mrežama. Jedan deo navijača Argentine i Kolumbije pokušao je da dođe do tribina preko ventilacionih otvora i tako rizikovali život. Druge nije sprečila ni zaštitna ograda, kao ni obezbeđenje. Hiljade navijača, među kojima su bili ne samo muškarci, nego žene i deca probili su ogradu i bukvalno gazili jedni preko drugih samo da bi ušli na stadion. Vrištali su, plakali, žene su tražile decu koja su se izgubila za vreme stampeda, dok su redari čak fizički pokušali da se obračunaju sa nekim navijačima. Jasno je da u Americi vlada totalno rasulo, a šta će tek biti na Mundijalu za dve godine sa 48 ekipa, kada imaju ovoliko problema s turnirom koji, što se tiče organizacije, ne može da se poredi sa Svetskim šampionatom. 

Informer

Užas! Katastrofa! Na društvenim mrežama nije malo onih koji već sada strahuju od Mundijala u Americi jer je očigledno da nisu u stanju da organizuju tako komplikovano tamičenje, neki čak predlažu da FIFA Amerikancima oduzme organizaciju Mundijala, što se naravno neće desiti.

"Svetsko prvenstvo je za dve godine, dolazi veliki broj navijača i turista... Ovo nije dobro", "Katastrofa, sramota, Kup Amerike je proba za Mundijal", "Biće masark, Amerika ne sme da organizuje Mundijal", "Apsolutno odvratno", "Jezive scene, ovde će se igrati Svetsko prvenstvo", "Ovde ne množe da se igra Svetsko prvenstvo", samo su neki komentari ogorčenih navijača na društvenoj mreži "X".