15.07.2024.

23:24

Foto: tanjug/ap

Sport

Pa ovo je cirkus... Sa mesta selektora ode na televiziju! Nakon brodoloma na Evropskom prvenstvu Sautgejt menja posao

Engleska ponovo nije uspela da se domogne titule pošto je sinoć u velikom finalu Evropskog prvenstva poražena od Španije. Otvorilo je to pitanje budućnosti selektora Gereta Sautgejta koji pred kontinentalnu smotru nije želeo da potpiše novi ugovor već je najavio odlazak ukoliko Gordi Albioni ne dođu do pehara. 

Nisu došli, ali pitanje je da li će Sautgejt održati svoju reč. Nakon poraza od Španije selektor Engleske rekao je da nije vreme da se priča o njegovoj budućnosti već da se oseća privilegovanim što je vodio reprezentaciju u dva vezana finala na Evropskim prvenstvima. 

Njegov ugovor sa Fudbalskim savezom Engleske ističe u decembru, dakle, ukoliko žele da mu uruče otkaz biće prinuđeni da mu u narednih nekoliko meseci daju ogromnu platu. Sa druge strane, Gordi Albione već u septembru očekuje početak takmičenja u Ligi nacija i pitanje je da li je pravi trenutak za promenu selektora. 

Informer

 

No, sada se otvara i pitanje da li Sautgejt želi da ostane na mestu selektora. Kako javlja "Daily Mail" - iskusni strateg pre početka Evropskog prvenstva pregovarao je sa novim poslodavcem koji je spreman da mu ponudi višegodišnji ugovor. I ne, ne radi se o klubu već o televiziji!? 

Naime, medijska kuća "ITV" ponudila je Geretu Sautgejtu posao stručnog konsultanta za mečeve Premijer lige, a mediji na Ostrvu ističu kako se selektoru dopada njihova ideja. 

Podsećamo, pre Evropskog prvenstva Geret Sautejt je, navodno, pregovarao sa Mančester junajtedom, ali je dogovor propao kada su "crveni đavoli" produžili ugovor Eriku ten Hagu.