15.07.2024.

23:38

Foto: REUTERS/Hannah Mckay

Sport

Najbolji strelac u istoriji “trikolora” završio reprezentativnu karijeru!

Čak i u poznom periodu karijere, Žiru je u dresu "trikolora" pokazao da starost krštenice nema uticaj na fudbalsku klasu. Pored velike konkurencije u reprezentativnim redovima, iskusni centarfor je pokazao da je važan šraf, ali je uprkos tome nakon 13 godina odlučio da se oprosti od nacionalnog tima. 

Trenutak od kog sam najviše strahovao došao je na red, opraštam se od državne selekcije Francuske. Služio sam ovom timu Francuske 13 godina, period koji će zauvek ostati urezan u mom srcu. To mi je najveći ponos i najlepša uspomena“, napisao je Žiru na društvenoj platformi "Iks", i iskoristio priliku da se zahvali selektoru Didijeu Dešanu za ukazano poverenje na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Žiru je dres Francuske nosio na 137 utakmica i upisao 57 golova. On trenutno nosi epitet najboljeg strelca reprezentacije svih vremena, a iza njega su Tijeri Anri (51), Kilijan Mbape (48), Antoan Grizman (44), Mišel Platini (41), Karim Benzema (37).

Sa "trikolorima" je 2018. godine bio šampion sveta, kao i šampion Lige nacija u sezoni 2020/21. Poslednji meč odigrao je na nedavno završenom kontinentalnom šampionatu u Nemačkoj. gde je Francuska poražena (1:2) od selekcije Španije u polufinalu.

Informer

Olivije Žiru

Doskorašnji napadač Milana je nedavno potvrdio da karijeru nastavlja u Los Anđeles Galaksiju, a do sada igrao je za Grenobl, Istr, Tur, Monpelje, Arsenal, Čelsi i Milan.