16.07.2024.

06:40

Foto: EPAIMAGES/Reuters

Sport

Jedva je dočekao! Kukurelja odgovorio svim kritičarima, posebno Nevilu!

Dan nakon što je četa Luisa de la Fuentea osvojila četvrto Evropsko prvenstvo u istoriji, tenzije na relaciji Španaca i Engleza ne jenjavaju. Jedan od ključnih igrača "furije" u pohodu na titulu u Nemačkoj bio je as Čelsija - Mark Kukurelja. Omaleni bek trpeo je mnogo kritika tokom poslednjih godina zbog slabih igara u dresu "plavaca", a jučerašnju pobedu iskoristio je kao sjajan način da se osveti ostrvskim kritičarima. 

Posebno oštar prema Kukurelji poslednjih nedelja bio je proslavljeni engleski reprezentativac - Geri Nevil. Nekadašnji bek Mančester junajteda istakao je kako je Kukurelja najslabija karika u sastavu Španije te da bi zbog njega mogli ranije da ispadnu sa turnira. 

- Mislim da je Kukurelja jedan od razloga zašto verujem da će Španija uskoro završiti svoj put. Nije ubedljiv, nije bio ubedljiv ni u Čelsiju. Odigrao je tek nekoliko utakmica pred kraj sezone, agresivan je, žilav, mali... Njegova cena nastavlja da me iznenađuje sve do danas - rekao je pre nekoliko dana Geri Nevil. 

Trčao je pred rudu slavni Englez, a sada mora da trpi posledice. Kukurelja se nije oglašavao tokom čitavog turnira, ali po povratku u Španiju rešio je da odgovori svom kritičaru. 

- Na kraju smo završili put. Geri, hvala na podršci - napisao je Kukurelja na svom Instagramu. 

Kukurelja je, inače, dete Barselone, ali na "Nou Kampu" nikada nije dobio pravu šansu. Karijeru je morao da gradi okolnim puteim igrajući sa Eibar i Hetafe pre nego što ga je u avgustu 2021. godine za 18.000.000 evra kupio Brajton. Nakon samo jedne sezone u Premijer ligi Španac je postao velika želja brojnih klubova, a Čelsi je za njegovu slobodu "galebovima" platio nešto više od 65.300.000 evra. 

Nije se Kukurelja sjajno snašao na "Stamford Bridžu", a i ko bi... Tokom svog dvogodišnjeg mandata u Čelsiju, španski reprezentativac promenio je čak petoricu trenera.