15.07.2024.

22:58

Foto: Foto: Printscreen/X

Sport

Spektakl! Prvaci Evrope stigli u Madrid, reka ljudi na ulicama! (FOTO/VIDEO)

Španci su sinoć u finalu savladali Englesku sa 2:1 i tako osvojili treću titulu prvaka Evrope u ovom veku. Na ulicama je reprezentativce i selektora Luisa De La Fuentea dočekalo nekoliko desetina hiljada ljudi, koji su skandirali Laminu Jamalu, Mikelu Ojarzabalu, Niku Vilijamsu, Alvaru Morati i ostalima. Veliko okupljanje upriličeno je ispred Gradske kuće u Madridu, a fudbaleri su na trg došli u otvorenom autobusu.

Informer

Pevali su i igrači i selektor, kao i navijači, a onda je počeo svečani defile izlazaka igrača na binu. Prvi je sa peharom u rukama istrčao dugo osporavani kapiten Alvaro Morata, koji se naciji obratio jakim rečima.

Zajedno ćemo da pevamo: "Šampioni, šampioni, šampioni". Velika je čast biti kapiten ovog tima. Nekada uspe, nekad ne, ali sam zbog ovoga dao život - kaže Morata.

Na slavlju je bila i njegova majka Susan, koja je vrlo emotivno doživela sve što se desilo u prethodna dva dana.

- Mnogo toga se loše govorilo o mom sinu. Nepravedno. Poštujem da vam se neko ne sviđa kao fudbaler, ali kao čovek, to ne priznajem. Posebno za nekog ko ga poznaje - ističe Moratina majka.

Španci su na nedavno završenom Evropskom prvenstvu u potpunosti oduševili svetsku fudbalsku javnost, pošto su igrali najlepši fudbal i to sa brojnim tinejdžerima, među kojima se izdvaja 17-godišnjak Lamin Jamal.