16.07.2024.

07:50

Foto: EPA Images

Sport

Milioni evra na stolu! Poznati detalji transfera Srbina u Premijer ligu

Pregovori Notingem Foresta i Fiorentine su u toku, o tome se već danima spekuliše, pa je pitanje dana kada će biti transfer ozvaničen.

"Notingem je blizu transfera Milenkovića. Poslednja ponuda od 14,3 miliona evra, trebalo bi da bude prihvaćena, detalji su u pitanju, pa slede medicinski pregledi. Predlog ugovora već je poslat igraču", poručio je Romano i tako najavio veliki transfer.

Informer

 

I italijanski transfer guru Đanluka Di Marcio poručuje da uskoro sledi ozvaničenje saradnje.

"Advokati i pravnici Fiorentine i Notingem Foresta imali su zajednički ručak na kojem su dogovoreni detalji, tako da bi posao trebalo da bude uskoro završen“, objavio je Di Marcio.

Milenković je nedavno završenom Evropskom prvenstvu, bio je jedan od boljih igrača u timu Srbije koja je takmičenje završila posle grupne faze. On je prošle sezone u dresu Fiorentine odigrao 34 meča, od čega je 27 počeo i pomogao je timu da dođe do plasmana u kvalifikacije za Ligu konferencija.  U Fiorentini je osam sezona i stub je odbrane tima iz Firence. Dva puta je sa ovim klubom igrao finale Lige konferencija, ali oba puta momci u ljubičastim dresovima su poraženi. Prošle godine od Vest Hema, a ove od Olimpijakosa. Nikola je od 2018. godine reprezentativac Srbije. Do sada  je upisao 56 nastupa i postigao je tri gola.

Pored Notingem Foresta navodno je Napoli veoma zainteresovan za Srbina, ali je ipak bliži odlasku u Englesku.