17.07.2024.

07:38

Foto: profimedia

Sport

Mesijeve suze obišle planetu! Otkriveno stanje povrede

Suze Argentinca su obišle planetu! Fudbalska reprezentacija Argentine je uspela da osvoji Kup Amerike, pošto je u velikom finalu slavila protiv Kolumbije nakon produžetka sa 1:0 golom Lautara Martineza u 112. minutu.

Nažalost, Mesi je morao zbog povrede ranije da završi meč, zglob je bio u veoma lošem stanju pa je izašao iz igre u 66. minutu. U prvi mah se pomislilo na najgore, pogotovo zbog toga što je neverovatno otekao, a sada su došle i prve prognoze o tome koliko će morati da pauzira. Prema prvim procenama, Leo Mesi će biti van terena najmanje šest nedelja.

Informer

Propustiće četiri utakmice MLS-a, kao i dva meča u Liga Kupu, dok se sumnja i da će biti spreman za reprezentativni prozor i kvalifikacije koje su na programu 5. i 10. avgusta. Takođe, Mesi će propustiti i MLS "Ol-star" utakmicu koja je na programu 24. jula.

Inače, Mesi je postao najtrofejniji u istoriji fudbala, pošto je osvajanjem Kupa Amerike sa reprezentacijom stigao do 45. pehara u karijeri. Sa ovim trofejom, prestigao je nekadašnjeg saigrača iz Barselone, Danija Alvesa, koji je ostao na 44 trofeja.