17.07.2024.

10:36

Foto: printscreen Twitter

Sport

Tragedija u Ekvadoru! Golman preminuo posle stravičnog pada!

Stravična tragedija potresla je sve u Ekvadoru, pogotovo fudbalski svet. Golman Barselone iz Gvajakila preminuo je posle užasne nesreće koju je doživeo tokom tuširanja.

Naime, perspektivni čuvar mreže se u noći između nedelje i ponedeljka okliznuo u kadi i tom prilikom jako udario glavu. Iako je brzo prebačen u bolnicu, lekari su konstatovali da je upao u komu i da nema moždanih aktivnosti, pa se najgori mogući scenario već tada naslućivao.

Nažalost, dva dana kasnije stigla je vest o smrti mladog reprezentativca, zbog čega su svi u njegovom klubu duboko potreseni. S razlogom je odložen i meč sa brazilskim Bragantinom u okviru baraža za osminu finala Kupa Sudamerikane, koji je trebao noćas da se odigra.

"Ne postoje reči ili fraze koje mogu da nam uklone bol koji osećamo u ovom trenutku. Sećanje koje je ostalo za Kornehom daće nam snagu da zajedno prođemo kroz ovo. Hustine, zauvek ćeš biti u našim srcima. Počivaj u miru, prijatelju. Volimo te puno", poručili su iz Barselone.

Mladi golman ponikao je u omladinskoj školi ekipe iz Gvajakila, a u seniorski tim ovog prvoligaša je promovisan prošle godine. Bio je treća opcija na golu, iza Havijera Buraja i Viktora Mendoze, a odigrao je jedan meč za mladu reprezentaciju Ekvadora.

Zbog ovog strašnog događaja oglasio se i veliki broj klubova, bivših i sadašnjih asova, posebno iz Južne Amerike. Među njima i legendarni čuvar mreže Hose Luis Čilavert.

"Moje saučešće porodici Hustina Korneha. Neka Bog bude uz vas u ovim teškim trenucima", napisao je čuveni Paragvajac.