17.07.2024.

22:10

Foto: Starsportphoto

Sport

Ne može bez crveno-belog! Babić oblači dobro poznate boje!?

Uspeo je Olimpijakos, mimo svih očekivanja, sezonu bez titule da privede kraju i proglasi je - uspešnom. Crveno-beli iz Pireja osvojili su Ligu konferencija, treće po važnosti UEFA takmičenje i tako ublaže nezadovoljstvo navijača nakon kraha u Superligi i Kupu. 

Evropski trofej bio je dovoljan da Hose Luis Mendilibar dobije poverenje uprave kluba i formiranju tima za narednu sezonu. Crveno-beli ne kriju svoje ambicije da se što pre vrate na tron u Grčkoj i shodno tome već nedeljama je veoma radno u Pireju. Veliki broj pojačanja već je zadužio crveno-beli dres, ali to nije kraj budući da se očekuje da put lučkog grada na jugu Atike krene još najmanje petorica fudbalera. Među njima i jedan srpski reprezentativac - Srđan Babić. 

Godinama je već poslednja linija najslabija tačka Olimpijakosa, svestan je toga i Mendilibar zbog čega je od uprave tražio dva štopera i levog beka za narednu sezonu. Nakon što su dobro pregledali tržište u Pireju su odlučili da je Srđan Babić idealan izbor za crveno-bele, prenose mediji u Grčkoj. 

Razlog zbog čega je Babić primarna opcija Olimpijakosa je leva noga budući da se srpski defanzivac odlično snalazi u organizaciji napada iz poslednje linije. Takvi igrači izuzetno su retki i cenjeni na tržištu, u Spartaku iz Moskve računaju na Babića te je izvesno da bi crveno-beli morali da odvoje pozamašnu svotu novca za bivšeg fudbalera Crvene zvezde. 

Informer

 

Navodno, Spartak bi Babića pustio za 4.000.000 evra. No, tu nije kraj poslovima na relaciji Grčka-Rusija, pošto bi srpski reprezentativac u srcu odbrane sarađivao sa aktuelnim defanzivcem CSKA - Vilijanom Ročom. 

Dres Olimpijakosa su ovog leta već zadužili Dani Garsija, Aleksandros Anagnopulos, Marko Stamenić i Kostinja, dok će Mendilibar moći da računa i na Ramona, Lejdnera, Halsgroua, Lovera, Pepea, Bau, Kundea, Ranđelovica, Vrusaija, Bijela i Kamaru koji su se u klub vratili sa pozajmica.