17.07.2024.

19:32

Foto: EPAIMAGES

Sport

Barselona pravi Jamalovu dinastiju! Španac dobio novi broj, ide Mesijevim stopama!

Kada je pre nešto više od godinu dana tadašnji trener Barselone - Ćavi Ernandez, ukazai poverenje Laminu Jamalu, postalo je jasno da je golobradi ofanzivac novi projekat kluba. Forsiran je reprezentativac Španije prethodne sezone, ostavio je dobar utisak i zaslužio poziv za Evropsko prvenstvo, a onda... Eksplozija! 

Lamin Jamal predvodio je "furiju" do titule na kontinentalnom takmičenju, oborio brojne rekorde i postao najbolji mladi fudbaler na turniru. Magija koju mladi Španac marokanskih korena ima u nogama zlata je vredna, svesni su toga u Barseloni i klub na sve načine pokušava da pokaže mladom fudbaleru koliko ga cene na "Nou Kampu". 

Tokom Evropskog prvenstva Lamin Jamal je na dresu nosio broj 19. Sada mu je Barselona izašla u susret i dozvolila da promeni broj i u klubu te će od naredne godine devetnaestica biti na leđima španskog reprezentativca. 

Informer

 

Ono što je posebno oduševilo navijače Barselone je činjenica da je na početku svoje karijere u dresu katalonskog giganta isti broj nosio i Lionel Mesi. Argentinac, jedan od najboljih fudbalera svih vremena, 19 je koristio od 2005. do 2008. godine kada je obukao "desetku" koju nosi i dan danas.