17.07.2024.

22:00

Foto: Profimedia

Sport

Bio je na meti Zvezde, a sada ide u Primeru! Velikan želi snažnog štopera!

Na sve načine Crvena zvezda je prošle godine pokušavala da od Sočija otkupi štopera Vanju Drkušića. Bio je Slovenac velika želja srpskog šampiona, ali Rusi nisu želeli da pregovaraju već su odredili cenu za svog defanzivca. Velikan sa "Maraken" nije bio spreman da ispuni te zahteve te je Drkušić ostao u Sočiju. 

Šuškalo se pre Evropskog prvenstva da Zvezda nije odustala od snažnog štopera, ali nakon sjajnog nastupa na kontinentalnom takmičenju Vanja Drkušić otišao je izvan dometa crveno-belih. Soči je odredio novu cenu i ona iznosi oko 7.000.000 evra, dakle, svota koju samo najbogatiji klubovi u Evropi mogu da plate. 

Šuškalo se da Drkušića gledaju Hofenhajm i Benfika, ali kako prenose mediji u Rusiji, prvi favorit za njegov potpis u ovom momentu je - Sevilja! 

"Čempionat" prenosi da je velikan iz Andaluzije otvorio pregovore sa Sočijem oko obeštećenja, a da bi ono moglo da iznosi i više od 7.000.000 evra. Plan je da Drkušić naredne sezone čini štoperski tandem zajedno sa Nemanjom Gudeljom budući da ostatak defanzive nije oduševio u razočaravajućoj takmičarskoj godini Sevilje.