17.07.2024.

20:20

Foto: Starsportphoto©

Sport

Gotovo je! Baždar više nije crno-beli, nova destinacija - Španija!

Čelnici španskog i srpskog tima pronašli su zajednični jezik i brzo se dogovorili oko visine obeštećenja, pa je preostalo samo da momak rodom iz Novog Pazara utvrdi lične uslove.

Prema nekim navodima, Baždar je odbio prvobitni predlog, ali je Saragosa bila uporna i nije odustala od željenog pojačanja.

- Slušao sam svaki put da je teško, ali nisam verovao da će mi ovako stati knedla u grlu. U Partizan sam došao sa trinaest godina i sve o čemu sam sanjao je da debitujem za seniorsku ekipu i da postignem gol u derbiju! Deo tih snova sam ostvario, a onaj drugi deo ostavljam mojim prijateljima i saigračima, a to je da vrate titulu u Humsku, osvoje trofej Kupa i opet odu što dalje u Evropi. Znam da mogu, znam da su jaki i jedino što ne može niko da im oduzme je vera i vizija! Zato, mom Partizanu, ostavljam u amanet da ova generacija završi ono što nismo uspeli dok sam ja bio tu, da paze jedni na druge, budu jedinstveni i uz naše navijače i naš Jug zajedno slavimo titulu u Humskoj", napisao je Baždar na svom Instagram nalogu.

Visoka su očekivanja pred Samedom, koji je nagradu za dobre partije u crno-belom dresu dobio našavši se na širem spisku selektora Dragana Stojkovića Piksija.

Ukazana mu je šansa da debituje za seniorski tim na pripremnim mečevima u Rusiji i Kipru u martu ove godine. Među putnicima na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj se nije našao, ali je definitivno na dobrom putu.

Ispraćaj iz Humske priredio mu je i trener Aleksandar Stanojević. U kratkom razgovoru pred igračima i lepim rečima o Samedu, novi-stari strateg crno-belih je istakao da mu je drago što je napadač zadužio upravo Saragosin dres.