17.07.2024.

23:30

Foto: EPAIMAGES/Reuters

Sport

Legendarni fudbaler Mančestera pretučen u Moskvi!

Kroz eru Aleksa Fergusona na klupi Mančester junajteda dres "crvenih đavola" nosio je veliki broj legendarnih fudbalera. Neki su ostali upamćeni kao diskretni heroji, a upravo u tu kategoriju spada - Andrej Kančeljskis. Ruski ofanzivac doživeo je neprijatnost u Moskvi pošto je tokom finala Evropskog prvenstva pretučen. 

Nekadašnji as Mančester junajteda zadobio je teške telesne povrede nakon utakmice pošto se prvo verbalno obračunao sa dvojicom muškaraca u pabu u Moskvi. Kako se navodi, Kančeljskis je ostao bez svesti nakon što je pretučen, a osoblje ugostiteljskog objekta mu je pružilo pomoć pre nego što je pozvan lekar. 

Legendarni fudbaler poslao je svoje fotografije nakon tuče medijima u Engleskoj, a potom je objasnio da se sada oseća dobro. 

- Sada sam dobro, bio je to mali sukob... Do tuče nije došlo zbog fudbala već je stvar lične prirode. Svoju izjavu dao sam u policiji, a šta će biti dalje - ne znam. Ne želim da pričam o tim stvarima, verovatno sledi suđenje, čekam zvaničnu odluku - napada Kančeljskis. 

Kančeljskis je rođen u Krivogradu u Ukrajini, nastupao je za mlađe kategorije SSSR-a, ali je po raspadu države odlučio da obuče dres Rusije. Branio je boje Mančester junajteda od 1991. do 1995. godine i osvojio dve titule Premijer lige. 

Tokom karijere nastupao je za Dinamo Kijev, Šahtjor, Mančester junajted, Everton, Fiorentinu, Rendžers, Mančester siti, Sautempton, Al Hilal, Dinamo Mosvku i Krilja Sovjetov.