18.07.2024.

09:47

Foto: Profimedia

Sport

Potvrđeno pisanje Informera: Tadić više ne igra za Srbiju!

Razlog za definitivni kraj sa "orlovima" je sukob sa selektorom Draganom Stojkovićem Piksijem. Iskusni fudbaler zamerio je kormilaru reprezentacije to što ga je ostavio na klupi za rezervne igrače na meču sa Engleskom, a potom je, nakon eliminacije od Danske, otvoreno rekao da mu se nikad u karijeri nije desilo da startnih 11 saznaje sat i po pre početka meča.

Informer je ujutru 26. juna objavio tekst da mnogi iskusni fudbaleri više ne žele da igraju za Srbiju, a da je predvodnik te ekipe Dušan Tadić. Kako smo saznali iz Tadićevog okruženja, Dušan bi uskoro trebalo da se oglasi i potvrdi da više neće nastupati za nacilnalni tim, za koji je zabeležio 111 utakmica i postigao 23 gola.

- Definitivno je, Tadić više neće igrati za Srbiju. Pravi razlog za to su razmirice koje ima sa selektorom Draganom Stojkovićem. Pošto Piksi ostaje selektor, Duća više neće biti deo nacionalnog tima - objašnjava pouzdani izvor blizak fudbaleru.

Nada je tinjala do pre nekoliko dana, ali nakon što je Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije pružio podršku Draganu Stojkoviću da ostane selektor, tada je postalo jasno da Tadića više nećemo gledati među "orlovima".

Informer

Printskrin teksta Informera od 26. juna

Ovakva odluka kapitena direktno je povezana sa narušenim odnosima sa selektorom Draganom Stojkovićem. Podsetimo, Tadić je pre početka Evropskog prvenstva dao intervju u kojem je poručio da namerava da igra za reprezentaciju dok god je u punoj snazi. Iako ima 35 godina, on je i dalje u fantastičnoj fizičkoj kondiciji, a osim toga, na njega vrlo ozbiljno računa i njegov klub Fenerbahče.

Vidite, ja ne završavam karijeru sad, još ću da igram, ne znam, dve, tri, četiri godine. I znači, sad u klubu mogu da igram, a u reprezentaciji ne mogu!? Malo mi je to glupo, zato što smo mi tu i da širimo patriotizam, da postavimo neke kodekse i da se ispod tih kodeksa ne ide, jer, nažalost, u prošlosti su nam se dešavale stvari da su nam igrači prečesto odustajali iz raznoraznih razloga. Mislim da bi moralo da bude normalno da dok neko igra dobro u klubu, bude i u reprezentaciji. Čekajte, ovamo me plaćaju da igram i tu mogu da igram, a u reprezentaciji ne mogu ili neću!? - pričao je Tadić za "Mocart sport".

Informer

To, dakle, znači da se ne povlači jer više ne može da doprinese nacionalnom timu, već isključivo što ne može da sarađuje sa Piksijem.

Dragan Stojković je pre nekoliko dana indirektno potkačio Tadića, ali i ostale iskusne fudbalere, poput Aleksandra Mitrovića, Sergeja Milinković-Savića i ostalih.

Meni je još jedan detalj sa finala EP ostavio jak utisak, a to je izlazak iz igre Kejna i Morate. Dva kapitena, dva lidera svojih reprezentacija. Nijedan gest, ni najmanja reakcija koja bi narušila duh u ekipi. Odlaze na klupu, pružaju podršku. To su stvari na kojima svi moramo da učimo. Nema sujete i prevelikog ega, svi su službi kolektiva i pobeda je svima zajednički cilj - govorio je Piksi pre nekoliko dana.