18.07.2024.

10:30

Foto: EPA Images

Sport

Bomba u Splitu! Rakitić dolazi u Hajduk

Pominjalo se danima kako je iskusni vezista velika želja splitskog kluba, samo je trebalo dve strane da postignu zajednički dogovor. Njegov poslednji klub bio je arapski Al Šabab, za koji je potpisao u januaru 2024. godine, ali nije se dugo zadržao. Iako je trebalo da zaradi 15 miliona evra, nije mu se dopalo i posle osam utakmica rastao se sa Arapima. 

Hrvat rođen u Švajcarskoj nikada nije imao priliku da zaigra za zemlju za čiju je reprezentaciju igrao i ovo je bila idealna prilika. Ključnu ulogu u transferu odigrali su trener Đenaro Gatuzo, zatim sportski direktor Nikola Kalinić i igrač Ivan Perišić. Očekuje se u narednim satima nekom od svojih originalnih najava potvrdi transfer.

Informer

Rakitić je karijru počeo u Bazelu, gde je prošao sve mlađe kategorije i stigao do prvog tima. Zatim je otišao u Šalke, a punu slavu dostigao je u španskoj primeri, nastupajući u dva navrata za Sevilju i jednom za Barselonu. Poslednji transfer bio mu je u Al Šabab, a sada konačno dolazi u Hrvatsku, gde se očekuje i da završi karijeru.

Za reprezentaciju Hrvatske odigrao je 106 utakmica i dao 15 golova. Godine 2018. osvojio je srebro na Svetskom prvenstvu u Rusiji.