Autor: S. M.

18.07.2024.

12:34

Foto: Starsportphoto

Sport

Piksi poslao poruku Tadiću posle šok odluke! Iznenadiće vas njegove reči

On je u superlativima govorio o fudbaleru Fenerbahčea i apostrofirao da je u njemu uvek video kapitena.

"Dušan Tadić je veliko ime srpskog fudbala i momak koji je ostavio dubok trag u dresu našeg državnog tima. Pratio sam njegovu karijeru od momenta kada je u Vojvodini najavio ogromne domete i kasnije kada je u Holandiji, Engleskoj i Turskoj pokazao da je izrastao u jednog od najboljih veznih igrača u Evropi. Od trenutka kada sam stupio na dužnost selektora reprezentacije, video sam u njemu lidera i bilo mi je mnogo drago što baš Tadić nosi kapitensku traku i broj 10 na leđima", počeo je Piksi svoje izlaganje.

Nekada slavni fudbaler naglasio je da poštuje Tadićevu odluku.

"Poštujem njegovu odluku i želim mu mnogo sreće u nastavku karijere, kako one igračke, tako i one kojoj se bude posvetio nakon aktivnog igranja. Moja je velika želja da mu se organizuje oproštajna utakmica i predložiću predsedniku Džajiću i ljudima iz Fudbalskog saveza Srbije da se u prvom slobodnom terminu iskoristi prilika i da se na jedan dostojan način oprostimo od bivšeg kapitena. Tadić je to apsolutno zaslužio", zaključio je Piksi u saopštenju objavljenom na sajtu Fudbalskog saveza Srbije.

Informer je još 26. juna, dan nakon eliminacije sa EP od Danske, najavio da fudbaler Fenerbahčea više ne namerava da nosi dres nacionalnog tima, što je Tadić danas i potvrdio.

Tadić je definitivno prelomio, više ne namerava da nosi dres reprezentacije, a razlog je za kraj sa "orlovima" je sukob sa selektorom Draganom Stojkovićem Piksijem.