18.07.2024.

17:23

Foto: profimedija

Sport

Tadić neće da ćuti! Podigao buru, pa opet pričao bez dlake na jeziku

Ovoj radikalnoj odluci kumovao je sukob sa selektorom Draganom Stojkovićem Piksijem. Srbija je doživela krah u Nemačkoj, takmičenje je završila posle grupne faze, a načinom na koji je selektor vodio ekipu Tadić je bio nezadovoljan i nije to krio od javnosti.

Sklonjen je iz prve postave za meč protiv Engleske, a nije počeo ni utakmicu sa Danskom, pa je u oba navrata ulazio sa klupe. Nije krio razočaranje zbog odluke Stojkovića da ne bude starter, a nakon eliminacije od Danske, otvoreno je rekao da mu se nikad u karijeri nije desilo da startnih 11 saznaje sat i po pre početka meča.

- Teško sam prihvatio odluku da ne počnem meč, valjda je to i normalno. Premijera EP, još protiv Engleza. Pričao sam sa Misterom, imamo otvorenu komunikaciju. Kapiten sam, lider tima i najbolji igrač, najspremniji, bez lažne skromnosti. Naravno da mi je žao što nisam igrao od prvog minuta. Svakako poštujem odluku selektora, iako se ne slažem s njim - kazao je Tadić posle utakmice sa Englezima.

Informer

Tadić je u saopštenju kojim se oprostio od reprezentacije obrazložio razloge odlaska i pomenuo sve što se desilo tokom Evropskog prvenstva u Nemačkoj. Kaže da nije želeo da uvredi saigrače, ali da i dalje stoji iza svega što je rekao. 

"Težim ka tome da budem korektan i direktan, koliko je to moguće, kao što je bilo tokom izjava na EP. Ostajem pri stavovima koje sam izneo. Naglašavam da nisam imao nameru da uvredim saigrače ili bilo koga drugog ko je bio deo tima Srbije u Nemačkoj, tako da imam potrebu da poslednji put objasnim određene stvari oko kojih znam da je bilo polemike“, poručio je između ostalog Dušan Tadić, dok je selektor predložio da mu se organizuje oproštajna utakmica.

Informer

Dušan Tadić je reprezentativnu karijeru počeo 14. decembra 2008. godine na prijateljskoj utakmici sa Poljskom, ali od 2012. je postao redovan deo državnog tima. Odigrao je u dresu "orlova" 111 utakmica, postigao je 28 golova.