18.07.2024.

20:32

Foto: Starsportphoto

Sport

Novi odlazak sa "Marakane"! Zvezdin bek dan pre početka Superlige pojačao Vojvodinu

Nikolić je sporazumno raskinuo ugovor sa šampionom Srbije, te se kao slobodan igrač priključio novosadskom klubu i potpisao trogodišnji ugovor. On je tako postao sedmo pojačanje "lala" u letnjem prelaznom roku.

Mladi defanzivac je prvobitno razmatrao ponude inostranih timova, ali je ponuda Vojvodine koju je već imao na stolu bila presudna. Zbog toga je 24-godišnji fudbaler odlučio da obuče dres novosadske "stare dame", i to samo dan pred početak nove sezone Superlige Srbije.

Nikolić je u Zvezdu došao pre godinu i po dana kao slobodan igrač iz Javora iz Ivanjice sa namerom da pojača konkurenciju na desnom boku. U dresu srpskog šampiona upisao je 26 nastupa. Bio je član mlađih kategorija OFK Beograda, potom i Partizana, iz kog je kao 19-godišnjak otišao u italijanski Spal. 

Posle jedne sezone na Apeninima, vratio se u domaći fudbal u ekipu Javora, u kojem je proveo tri i po sezone. U Superligi Srbije i Kupu Srbije ima preko 100 nastupa, a osim toga bio je i povremeni reprezentativac Srbije u mlađim kategorijama.

"FK Vojvodina želi svom novom članu mnogo sreće i uspeha u dresu "stare dame", istakli su na sajtu Vojvodine.

Pre Nikolića, "lale" su ovog leta pojačali rumunski fudbaler Mihai Butean (27), Marko Poletanović (30), Marko Veličković (19), Brazilac Lukas Baros (24), Kenijac Kolins Sičenje (20) i doskorašnji fudbaler niškog Radničkog, Nigerijac Jusuf Bamidele (23).