18.07.2024.

21:11

Foto: Pedja Milosavljević

Sport

Siguran sam da u tom slučaju ne bi otišao! Oglasio se Džajić povodom Tadića!

Džajić je istakao da je rezultat na EURO uticao na odluku, ali da niko nema pravo da se meša i menja Tadićevo mišljenje.

- Jutros sam razgovarao sa Tadićem i dobio najavu o zvaničnom odlasku iz reprezentacije. Žalim zbog svega, da je u Nemačkoj reprezentacija imala uspeha, siguran sam, kapiten ne bi otišao. Ostajem pri stavu da je cela priča predimenzionirana i zato nije bilo razloga za radikalne odluke. Opet, odluka je samo Tadićeva i na istu niko nema pravo da utiče - rekao je Dragan Džajić za Sport klub.

Prvi čovek srpskog fudbala navodi da je epilog ove sitaucije trebalo da bude drugačiji.

Informer


- Analizirao sam više puta Tadićevu izjavu posle meča sa Engleskom. Svako ima pravo na mišljenje, igrači, navijači, treneri, javnost… Osetio sam to dobro tokom karijere. Činjenica da je izustio lepo vaspitan i momak na mestu, profesionalac, kapiten, uvek posvećen timskom uspehu, stavila je drugačije svetlo na kontekst priče. Ima i još jedna bitna stvar – osetio sam i kod Tadića kasnije samosvest o težini reči, želju da se situacija vrati u normalu. Verujte, u Nemačkoj nismo imali nijedan problem - istakao je Džajić.

Dodao je na kraju da će Fudbalski savez Srbije organizovati oproštajnu utakmicu nekadašnjem kapitenu.

- Nema dileme, to je naš dug prema kapitenu, rekorderu, nosiocu uspeha i plasmana na velika takmičenja poslednjih godina. Ostaje da definišemo termin i taj događaj biće organizovan kako dolikuje fudbalskom liku i delu Dušana Tadića - završio je on.