19.07.2024.

13:15

Foto: EPA Images

Sport

Kros odlepio: Sudija je trebao da pogleda situaciju, naljutio sam se kada sam video snimak!

Izabranici Julijana Nagelsmana su u četvrtfinalu kontinentalnog šampionata eliminisani od Španije (2:1) posle produžetaka, a ovaj susret obeležila je sporna situacija svega par minuta pred kraj meča. Naime, engleski arbitar Entoni Tejlor, odlučio je da igranje rukom španskog reprezentativca Marka Kukurelje u sopstvenom kaznenom prostoru ne okarakteriše kao prekršaj za penal, što je podiglo buru među igračima protivničke selekcije. 

Bivši fudbaler Bajerna iz Minhena je gostujući u jednom podkastu po prvi put javno izneo mišljenje o pomenutoj temi i istakao kako mu nije bilo prijatno kada je par puta pogledao snimak.

- Do danas me to nije preterano mučilo. Uopšte nisam video tu ruku, nisam bio u poziciji da vidim da je to bila relativno "čista" ruka, tako da se nisam zamarao sudijom u tom trenutku, nisam obraćao pažnju na njega. Naljutio sam se tek kasnije kad sam vidio ponovljeni snimak - započeo je Kros. 

Informer

EPAIMAGES

Šef Sudijske komisije UEFA, Roberto Roseti, koji je sugerisao arbitrima pred smotru u Nemačkoj da "ne sude penal ako je ruka spuštena prema zemlji", tada je pohvalio Tejlora za to što je odmahnuo rukom kada je Kukurelja praktično "odbranio" udarac Musijale.

Ipak, slavni fudbaler smatra da je glavni sudija tada prvo trebao da pogleda čitavu siuaciju, pa tek onda da donese odluku.

- Na terenu sam mu pogrešno verovao. Mislim da je barem trebao da pogleda situaciju. Mislim da je problem u tome što je znao da ako pogleda, onda mora da dosudi penal. Sudije same ne mogu sa stopostotnom sigurnošću da interpretiraju situaciju. Na kraju smo jednostavno morali to da prihvatimo - dodao je fudbalski as. 

Informer

Nemački as je upitan i da navede tri najbolja saigrača iz Real Madrida, a on se odlučio za Portugalca Kristijana Ronalda, Španca Serhija Ramosa i hrvatskog fudbalera Luku Modrića.

- Biću nekorektan ako nekoga izostavim, ali ako baš moram imenovati trojicu, ostajem uz Ronalda, Ramosa i Modrića - podvukao je Kros.