19.07.2024.

13:45

Foto: FK Vojvodina

Sport

Vošin trener upozorava! Moramo da igramo bolje, Tekstilac je kvalitetna ekipa!

"Stara dama" u nedelju otvara novu sezonu gostovanjem novajliji Tekstilcu (19.30, Arena premijum 3), u okviru prvog kola Superlige Srbije. 

Tim povodom je strateg na klupi "lala" Božidar Bandović izneo ambicije pred početak domaćeg prvenstva i iskoristio priliku da se zahvali svim igračima koji su u letnjem prelaznom roku napustili novosadski klub. 

- Želeo bih da se zahvalim igračima koji su napustili naš klub. Doveli smo igrače koje smatram da će karakterom i kvalitetom pomoći, što su pokazali i u svim prethodnim nedeljama. Smatram da moramo da igramo bolje, jer smo mi Vojvodina. U narednom periodu moramo da budemo još bolji u odnosu na prošlu sezonu. Zadržali smo i atmosferu što je veoma bitno. Mogu da kažem da smo spremni na sve izazove. Želimo da imamo istu energiju, volju i motivaciju i da se borimo do kraja. Unapred preuzimam svu odgovornost na svaku grešku igrača, jer želim da probaju, da rizikuju, a oni znaju gde to mogu i u kojim segmentima igre na terenu - počeo je Bandović.

Nekadašnji trener AEL-a zadovoljan je što tokom pripremnog perioda u ekipi nije bilo većih povreda i da su svi spremni za predstojeće izazove.

- Nismo imali povreda, osim Bukinca, koji je doživeo mehaničku povredu. Imamo dovoljan fond igrača i to je veoma važno za napredak. Zbog toga, želim da se zahvalim predsedniku i sportskom direktoru, jer sam želeo da imamo po dva igrača na svakoj poziciji i ja sam insistirao na ovom poslednjem potpisu. Vojvodina mora da ima po dva igrača na svakoj poziciji i hvala klubu što je razumeo moje namere - poručio je Bandović.

Informer

Fudbaleri Vojvodine

Fudbalski stručnjak na klupi "stare dame" osvrnuo se i na igrače koji su u prelaznom roku pojačali Vošu.

- Svi koji su došli treba da dobiju malo vremena. Moraju i oni da se adaptiraju, jer je svaki naš trening mnogo jak intenziter. Veličković je primer, dobro se adaptirao, ali potrebno je svima vreme. Ne samo intenzitet, već i komunikacija, saradnja sa igračima i razumevanje naše igre. Mislim da svi imaju kvalitet i da će se zbog toga brzo adaptirati. Računam na sve, ali moguće da će početi sa klupe. Ali, sezona je duga, biće nam potreban svaki igrač i svako će imati svoju ulogu i minutažu. Moramo da imamo ritam i kvalitet od prvog do 90. minuta, da kako počnemo tako i završimo utakmicu - naglasio je Bandović.

Fubaleri Vojvodine su odigrali četiri pripremna meča i zabeležili isto toliko pobeda, protiv Spartaka iz Subotice (3:0), Dečića (2:0), lučanske Mladosti (3:2) i jermenske Noe (3:2).

- To je za mene pozitivno. Probali smo različite igrače, ali su svi pokazali karakter. To je dokaz da postoji disciplina i upornost i karakter. Moramo da budemo prisebni u svakom trenutku, nebitno na rezultat na semaforu, jer je bitan samo onaj krajnji. Mi ćemo napredovati tokom čitave sezone, jer mi intenzitet pojačavamo tokom sezone i te utakmice dobijali smo u finišu upravo zato što smo fizički spremni i to nije slučajno. Ja sam ponosan što moja ekipa ne odustaje i što se bori do samog kraja - rekao je Bandović.

Za kraj, Bandović se osvrnuo i Tekstilac, kome je ova sezona debitantska u najvišem rangu srpskog fudbala.

- Čestitam ekipi Tekstilca na istorijskom plasmanu u Superligu Srbije. Ove utakmice na početku mogu da budu nezgodne, jer dugo nismo igrali takmičarske mečeve. Tekstilac je kvalitetna ekipa koja voli da igra presing u formaciji 4-4-2, ali mi smo spremni na sve. Igrači moraju da znaju da pročitaju promene tokom utakmice i da se prilagode. Uz dužno poštovanje, zavisi od nas, mi smo ti koji želimo da stvaramo šanse, da imamo loptu, ali i da igramo dobro u defanzivi - poručio je Bandović.