19.07.2024.

17:34

Foto: Reuters

Sport

Osvojio EURO, pa prešao u Milan! Veliko pojačanje italijanskog velikana (VIDEO)

Kakvo leto za iskusnog napadača. Sa kapitenskom trakom oko ruke predvodio je "crvenu furiju" do titule na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, a onda ostvario i transfer u jedan od najtrofejnijih klubova na Starom kontinentu.

"Roso-neri" su aktivirali Moratinu otkupnu klauzulu i kupili ga od Atletiko Madrida za samo 13 miliona evra. Potpisali su snjim ugovor na četiri godine, odnosno do leta 2028, za platu od 4,5 miliona evra u sezoni. Sa bonusima, u zavisnosti od njegovog ličnog učinka, mogao bi da dogura i do zarade od 5,5 miliona.

Dakle, posle Reala, Juventusa, Čelsija i pomenutih "jorgandžija", došlo je vreme za još jednog velikana u karijeri visokog centarfora. Bio je dugogodišnja želja Milana, a nakon odlaska Olivjea Žirua i propalih pregovora oko Džošue Zirkzea, na "San Siru" su odličili da mnogo agilnije i konkretnije krenu po španskog asa.

Verovali ili ne, svi pomenuti klubovi su za dolazak Alvara u njihove redove ukupno platili čak 215 miliona evra, što ga stavlja na peto mesto najskupljih igrača u istoriji fudbala. Ispred njega su samo Nejmar, Romelu Lukaku, Kristijano Ronaldo i Usman Dembele.

Sjajni ofanzivac je baš tokom trajanja EP nagovestio odlazak iz Atletika, jer je bio nezadovoljan time što je konstantno na meti kritika javnosti i navijača u svojoj zemlji. Izabrao je da se vrati na Apenine, gde je već bio član "stare dame" iz Torina, a sada će u taboru crveno-crnih nositi dres sa brojem sedam.

Tagovi:
sport Atletiko Madrid Alvaro Morata AC Milan EURO 2024 Fudbalska reprezentacija Španije