19.07.2024.

18:54

Foto: Reuters

Sport

Španci na "Marakanu" dolaze oslabljeni! Iskusni golman preskače Srbiju

Iskusni čuvar mreže propustiće maltene kompletan prvi deo sezone, jer je operisan u četvrtak u Madridu, kako bi se rešio povrede ligamenata skočnog zgloba desne noge.

Prvotimca Atletik Bilbaoa ovaj problem je mučio već duže vreme, ali je odlučio da ga reši tek po završetku Evropskog prvenstva u Nemačkoj. Branio je sjajno na turniru, uspeo sa reprezentacijom Španije da osvoji titulu, a onda odlučio da ode "pod nož".

Hirurška intervencija je prošlo dobro, pa Simona sada očekuje period rehabilitacije i oporavka. Prema prvim procenama lekara, odlični golman mogao bi da se vrati na teren za četiri do pet meseci, što znači da sigurno neće igrati protiv Srbije na startu A divizije Lige nacija.

Naime, "orlovi" će dočekati "crvenu furiju" 5. septembra na "Marakani". Sada je već jasno da ekipa Luisa de la Fuenta neće biti u najjačem sastavu na toj utakmici, a kao glavne zamene za Baskijca figuriraju David Raja iz Arsenala i Aleks Remir iz Sosijedada.

Informer

Unaj Simon

Podsetimo, Simon je za Španiju debitovao u novembru 2020. godine, a dosad je skupio 46 nastupa. Najveći uspeh mu je svakako trofej na minulom EP.

Međutim, njegov izostanak u prvom delu sezone mnogo više problema napraviće treneru Bilbaoa, Ernestu Valverdeu, pa bi šansu među stativama iznenada mogao da dobije mladi Meksikanac Aleks Padilja (20).