20.07.2024.

06:20

Foto: pfc-cska.com

Sport

Na današnji dan: Rođen je čuveni srpski trener koji je osvojio duplu krunu s Partizanom

Marko Nikolić još spada među naše mlađe fudbalske strateg, ipak iza njega je iskustvo od  16 godina rada. Karijeru je počeo u Radu kada je sa 29 godina bio najmlađi trener u našem šampionatu. 

Radio je potom u Vojvodini, a onda je 2013. godine usledio transfer u Partizan. Dve sezone je bio u Humskoj, a potom je karijeru nastavio kao trener Olimpije. Međutim, to je trajalo samo nekoliko meseci, a onda se vratio u crno-beli klub.

Informer

Sezonu 2016/2017 će uvek pamtiti. Uspeo je sa crno-belim klubom da osvoji duplu krunu. Bila je Zvezda ispred Partizana, ipak u plej-ofu su crno-beli uspeli da ih prestignu i da podgnu pehar, a pobedili su ih i u finalu Kupa Srbije.

Informer

Karijeru je nastavio u mađarskom  Fehervaru gde je za dve sezone osvojio po jednom domaći šampionat i kup. Usledila je sezonu u Lokomotivi iz Moskve s kojom je igrao Ligu šampiona. Iste sezone je osvojio Kup Rusije, a potom je napustio klub.

U Ujedinjenim Arapskim Emiratim vodio je Šaba Al Ahli, a nedavno se vratio u Rusiju i preuzeo kormilo CSKA iz Moskve. Svakako je reč fudbalskom strateg koji je mnogo uradio karijeru, a verovatno najveći uspesi tek slede.