20.07.2024.

01:13

Foto: Starsportphoto

Sport

Legenda Partizana na klupi Napretka umalo da šokira bivši klub: Ostaje žal za bodom (VIDEO)

Držao se Napredak protiv Partizana sve do 93. minuta, kada je Mateus Saldanja uspeo da zatrese mrežu i donese trijumf, u ovom meču, nominalnom gostu.

Međutim, "čarapani" itekako imaju za čim da žale. Imali su dobre prilike, igrali jako dobro, ozbiljno namučili ekipu Aleksandra Stanojevića kako u napadu, tako u odbrani. Čak i kada su Kruševljani ostali sa igračem manje, zbog isključenja Tošeskog u 67. minutu, nisu psihički pali, naprotiv, borili su se kao lavovi.

Zbog toga i iskusni stručnak priznaje da mu je žao, ali i naglašava da je ovo bio dobar uvod u novu sezonu.

- Podeljena su osećanja. Prva je utakmica, bilo je možda i malo treme, nisam ni znao šta da očekujem posle napornih priprema. Igrati u Humskoj protiv Partizana nikada nije lako, pogotovo na premijeri prvenstva. Mogu da budem zadovoljan onim što smo pružili, onim što imamo i što nas čeka u budućnosti. Naravno, krivo mi je što nismo osvojili makar bod. Kontrolisali smo utakmicu, bili dobri u tranziciji, imali miran pas i dobar protok lopte. Dobro smo trčali, imali smo snage i elana kako je vreme odmicalo. Odgovorili smo kvalitetno u mnogim segmentima igre. Da nije bilo tog isključenja mislim da bi protivniku bilo mnogo teže da dođem do gola - rekao je Stevanović posle meča.

Popularni Plavi je dodao da u nastavku prvenstva tek očekuje još bolje igre svog tima.

- Partizan je izuzetno jak, na kraju je uspeo da prelomi u svoju korist. Možda je i crveni karton učinio svoje, ali svakako čestitam mojim momcima na svemu prikazanom i to zaista nije fraza. Iako smo doživeli poraz, meni ova naša partija uliva nadu i veru da nas čekaju lepi dani. Gorak ukus jeste, ali možda se i Partizanu vratilo za onu prošlu utakmicu sa Napretkom u Humskoj, kada je promašio veliki broj izglednih prilika i na kraju izgubio. Fudbal je takav, neće ti ostati dužan, verujem da će se i nama negde vratiti. Ovaj klub, njegovi navijači i grad Kruševac zaslužuju samo najbolje - poručio je Stevanović