20.07.2024.

16:18

Foto: EPA Images

Sport

UEFA pokrenula postupak protiv šampiona Evrope zbog neprimerenog skandiranja na slavlju titule!

Na društvenim mrežama odjeknuo je snimak Španaca, nakon što su u finalu kontinentalnog šampionata savladali reprezentaciju Engleske (2:1). Izabranici Luisa de la Fuentea su se sa razlogom opustili uz alkohol i muziku na trgu Sibeles u španskoj prestonici, ali sve su prilike da će ih jedna greška skupo koštati. 

Disciplinska komisija Evropske fudbalske asocijacije istražiće da li su Morata i Rodri, ali i svi igrači koji su prisustvovali slavlju, pomenutim sloganima prekršili kodekse ponašanja.  

Zbog ovog slučaja već je reagovala vlada Gibraltara saopštenjem u kojem je oštro iskritikovala vezistu Mančester sitija i napadača Milana. 

"Uefin etički i disciplinski inspektor proceniće da li je bilo kršenja Disciplinskih propisa UEFA od strane igrača Rodriga Ernandesa Kaskanta i Alvara Morate do kojeg je došlo tokom proslave titule evropskog prvaka u Madridu. 15. jula 2024. Dalje informacije o ovom pitanju biće dostupne u dogledno vreme", navodi se u saopštenju koje je objavila UEFA.

Gibraltar je enklava u južnom delu Španije koja je pod britanskom vlašcu još od 18. veka, ali Španija već dugo poziva na njihov povratak.

Tagovi: