20.07.2024.

17:59

Foto: EPAIMAGES

Sport

Navijači rekli svoje! Klop treba da bude novi selektor!

Nakon poraza u drugom vezanom finalu Evropskog prvenstva, Geret Sautgejt rešio je da se povuče sa mesta selektora. Engleska će u novi ciklus ući sa novim trenerom, a već danima na Ostrvu glavno je pitanje ko će naslediti legendarnog fudbalera. Kandidata je, očekivano, mnogo, ali trenutno konkretnih vesti nema zbog čega su mediji želeli da čuju glas naroda. 

"BBC" je rešio da napravi anketu i pita navijače ko bi trebao da bude novi selektor Gordi Albiona. Neki od najboljih trenera našli su se u ponudi, a mimo očekivanja pobedu je odneo - Jirgen Klop. Dojučerašnji strateg Liverpula dobio je podršku 29 odsto glasača i tako "pobedio" konkurenciju. 

Zanimljivo, na spisku potencijalnih selektora našao se i Pep Gvardiola, ali je on zauzeo tek treće msto sa svega 15 odsto glasova dok je drugi Edi Hau. Upravo je trener Njukasla prvi favorit da nasledi Gereta Sautejta, no, deluje da navijači ne bi bili preterano zadovoljni sa njegovim imenovanjem. 

Informer

 

Tu su još Grem Poter (12%), Maurisio Poketino (8%), Li Karsli (7%) i Tomas Tuhel (3%), dok je sedam procenata nije bilo oduševljeno ponudom. 

Podsećamo, Gordi Albion je do sada osvojio samo jednu titulu i to davne 1966. godine kada su na "Vembliju" savladali Nemačku u finalu Svetskog šampionata. Generacija koju Englezi trenutno imaju predodređena je za velike stvari, ali sa Geretom Sautgejtom nisu oduševili, naprotiv, pravo je čudo kako su uopšte i stigli do finala Evropskog prvenstva bez obzira na ogroman kvalitet.