20.07.2024.

18:28

Foto: Starsportphoto

Sport

Bivši fubaler Partizana pojačao klub u Ujedinjenim Arapskim Emiratima!

Bivši kapiten Partizana proveo je dve godine u Turskoj, a iako je imao ponudu za produženje saradnje sa klubom, odlučio je da promeni sredinu. Prema izveštajima tamošnjih medija, trener kluba sa Bliskog istoka, Žoao Pedro Souza, već dugo je pratio ovog 30-godišnjaka, kako tokom njegovog vremena u Gacijantepu, tako i na pozajmici u Trabzonu.

Vođen željom za promenom i na insisitiranje portugalskog fudbalskog stručnjaka, Lazar je potpisao jednogodišnji ugovor sa ekipom Banijas, uz opciju produženja na još jednu sezonu.

Klub koji se takmiči u Pro ligi UAE odmah je objavio promotivni video u kojem je poželeo dobrodošlicu srpskom fudbaleru.

Pored Partizana u kojem je ponikao, igrao je na Ostrvu za Liverpul, Fulam i Hal, ali i na "kontinentu" za Benfiku, Sporting i Anderleht. Svojevremeno je nastupao i za reprezentaciju Srbije, i u dresu nacionalnog tima odigrao je 22 meča i postigao tri gola.

Novi fudbaler Banijasa se objavom na društcvenim mrežama oprostio od sada već bivšeg kluba, Gacijantepa, uz emotivne reči. 

"Hvala Gacijantepu, bilo je zadovoljstvo sarađivati zajedno. Nastavite sa sjajnim radom i srećno", napisao je Marković.